Voorgaande jaren

  • 20152015
  • 20142014
  • 20132013
  • 20122012
  • 20112011
  • 20102010
  • 20092009
  • 20082008
  • 20072007

2015

Vrijdag 30 oktober vond de Accenture Innovation Awards 2015 plaats in DeFabrique te Maarssen. De negende editie van het grootste innovatie event van Nederland verwelkomde 1800 bezoekers, baanbrekende innovaties, de finalisten en imponerende sprekers. Dit jaar is tevens de eerste editie met de nieuwe thema’s. Deze thema’s zijn cross-industrie, dit in tegenstelling tot vorige jaren.

Innovator of the Year

Innovator of the Year is een onderscheiding voor een persoon binnen een grote organisatie die een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan innovatie in Nederland. Innovatie staat bij deze persoon voorop in ieder opzicht van het Nederlandse bedrijfsleven. Een prominente rol spelen in het ontwikkelen van nieuwe strategieën en concepten en leiderschap tonen speelt hierbij een belangrijke rol. Nieuwe plannen opzetten alleen is niet genoeg, het doorspelen van innovatie en erin slagen veranderingen door te voeren, dát is waar een echte Innovator of the Year in uitblinkt.
Innovator of the Year 2015: Jeroen Tas, werkzaam bij Philips Healthcare, kreeg de onderscheiding voor zijn buitengewone bijdrage aan innoverend Nederland. Bekijk hoe Jeroen Tas in gesprek gaat met Fast Moving Targets en RTL Z Toekomstmakers en de prijs vooral als een team effort ziet.

Winnaars blauwe tulpen

Tijdens de finale reiken de vakjury’s de Blauwe Tulpen uit aan de meest innovatieve producten en diensten uit de Nederlandse markt. De Blauwe Tulp staat symbool voor de Innovation Awards.

Health & Wellbeing: Wevolver

Fair Food: Carezzo

Personalized Shopping & Paying: Yippie!

Seamless Travel & Transportation: Cocopallet

Perfect Cities: LOFT2GO

The Internet of Me: BUX

Safe & Secure Society: Terre des Hommes–Sweetie 2.0

Clean & Affordable Energy: The Nerdalize Cloud

Smart Manufacturing: Fleet Cleaner

Winnaar groene tulp

De Groene Tulp is een award die wordt uitgereikt aan de winnaar van het Circular Economy Thema. In de voorgaande edities van de Innovation Awards signaleerden we een groeiende trend; bij een groot deel van de innovatieve concepten die deelnamen aan de Innovation Awards namen duurzaamheidsaspecten een vooraanstaande rol in. Met de Groene Tulp onderschrijft Accenture het belang van duurzame innovatie.

Circular Economy: GoodHout–Coconut Husk Board

Pubieksprijs

Naast de Blauwe Tulpen en de Groene Tulp wordt de Publieksprijs uitgereikt aan het concept dat door het Nederlandse publiek het meest gewaardeerd wordt. In de aanloop naar de prijsuitreiking kan via social media en per email gestemd worden op de innovatiepagina op de website.

Met 18.864 stemmen: Little Hero–Veilige couveuse kleding