Jury

De jury van de Accenture Innovation awards 2016 bestaat uit een mix van professionals die goed thuis zijn in innoverend Nederland en expert zijn op het gebied van innovatie binnen hun eigen werkveld. Bekijk hieronder alle juryleden die de deelnemers in 2016 beoordelen, selecteren en uiteindelijk bepalen wie de winnaars van de Innovation Awards 2016 zullen zijn.

Filter op thema

X
Margrethe Jonkman_Innovatie Jury

Margrethe Jonkman

Juryvoorzitter

FrieslandCampina
Corporate Director Research & Development

Biografie

Margrethe Jonkman (45) studeerde aan Wageningen UR en promoveerde aan dezelfde universiteit. Ze werkt sinds 1997 bij FrieslandCampina en heeft verschillende posities bekleed op het gebied van R&D. De laatste jaren was ze verantwoordelijk voor het wereldwijde R&D-programma voor kindervoeding. Sinds Oktober 2014 is zij actief als Corporate Director Research & Development.

X
Wouter20van20Dieren20-20GT

Wouter van Dieren

Jurylid

Springtij
Directeur Springtij, Member the Club of Rome, Member the World Academy of Art and Science

Biografie

Wouter van Dieren geldt als DE grondlegger van milieubewust Nederland. Sinds 1968 is hij werkzaam als activist, journalist, schrijver, TV-maker, wetenschapper en adviseur, maar bovenal als inspirator. Hij schreef 1.800 artikelen en 13 boeken en maakte 21 TV-films. Als adviseur werkte hij o.a. voor Unilever, Proctor & Gamble, Philips, AKZO-Nobel, Shell, NAM, NGO’s en vele anderen. Hij is lid van de Club van Rome en van de World Academy of Art and Science. Voor zijn levenswerk ontving hij o.a. de Rachel Carson Gold Medal (2006) en de WWF Global Merit Award (2012). Op Terschelling organiseert hij ieder najaar het Springtij Forum, een meerdaags treffen voor 400 duurzame koplopers. Hij is Officier in de Orde van Oranje Nassau.

X
JanZijderveld

Jan Zijderveld

Jurylid

Unilever
President Europe

Biografie

Jan is sinds 2011 lid van het Uitvoerend Bestuur en President Europe van Unilever. Hier lanceerde hij een nieuwe groeistrategie en versterkte het concurrerend vermogen in Europa door het Unilever kantoor in Rotterdam om te vormen tot een van de grootste, meest dynamische en internationale marketing & innovatie hubs in Nederland. Daarnaast is Jan vice voorzitter van de Europese Merkenvereniging AIM, bestuurslid bij FoodDrinkEurope en zit hij in het bestuur bij Unilever’s Lipton Ice Tea joint venture met Pepsi. Jan is binnen Unilever in bijna alle werelddelen en in alle categorieën werkzaam geweest. Als CEO South East Asia & Australasia verdubbelde Jan de groei en ontwikkelde onder andere het perfect store programma voor klanten. Tevens dacht hij als lid van de Singapore Governments Future Strategy Group mee over de toekomstige groeimogelijkheden van het land. Voorts was hij in die tijd Lid van de Raad van Commissarissen bij Unilever Indonesië. Zijn specialiteiten zijn leiderschap, business strategy en execution, en dit in de ‘fast moving consumer goods’. Hij behaalde zijn bachelor in Management Studies aan de universiteit van Waikato in Nieuw Zeeland.

X
Pim Schmitz

Pim Schmitz

Juryvoorzitter

Talpa Media BV
CEO

Biografie

Pim Schmitz (1968) is sinds 2010 de CEO van Talpa Media, het mediabedrijf van John de Mol, dat in april van dit jaar gekocht is door ITV Plc. Daarnaast is Schmitz vanuit Talpa Holding verantwoordelijk voor de Radio 538 groep en als lid van de Raad van Commissarissen voor Talpa’s belang in SBS Broadcasting Voor Talpa Media was Schmitz onder andere werkzaam bij Endemol als Executive Vice President M&A, bij Cyrte Investments als hoofd Private Equity en bij ABN AMRO Bank op de afdeling Corporate Finance.

X
Dimitri de Vreeze

Dimitri de Vreeze

Juryvoorzitter

DSM regio Asia en Nederland
Lid RvB

Biografie

Dimitri de Vreeze (1967) startte zijn carrière bij Koninklijke DSM N.V in 1990 en is sinds september 2013 lid van de Raad van Bestuur. Hij vervulde diverse rollen in finance en general management. Zijn laatste rol voor toetreding tot de Raad van Bestuur was Business Group Director van DSM Resins. Binnen de Raad van Bestuur van DSM is de Vreeze verantwoordelijk voor het materialencluster en de regio Europa. Naast zijn werkzaamheden voor DSM bekleedt de Vreeze verschillende nevenactiviteiten. Zo is hij bestuurslid van “Fonds voor de Topsport’ (NOC*NSF) en is hij Lid Raad van Advies ECP (Electronic Commerce Platform Netherlands).

X
Annemarie Jorritsma

Annemarie Jorritsma

Jurylid

1e kamerlid
Chair

Biografie

Annemarie Jorritsma is sinds 9 juni 2015 Eerste Kamerlid voor de VVD en sinds 24 november 2015 fractievoorzitter. Haar politieke loopbaan begon als Tweede Kamerlid in 1982. Van 1994 tot 1998 was ze minister van Verkeer en Waterstaat en van 1998 tot 2002 minister van Economische Zaken en viceminister-president. In 2003 werd Annemarie burgemeester van Almere, een functie die ze tot 2015 bekleedde. Naast haar politieke carrière is zij kwartiermaker voor Topvrouwen en vervult zij diverse bestuursfuncties waaronder lid RvC PwC, voorzitter Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij en voorzitter Auditteam Voetbal & Veiligheid.

X
abbe

Abbe Luersman

Juryvoorzitter

Ahold
Chief Human Resource Officer

Biografie

Abbe Luersman werkt sinds november 2013 als Chief Human Resource Officer (CHRO) van Ahold. Abbe is als lid van het Ahold Executive Committee wereldwijd verantwoordelijk voor Human Resources. Hierbij ligt de nadruk op het ontwikkelen en opleveren van de people strategy, met daarin talent, leadership and organizational development, total rewards en business/organization transformation. Voor Ahold werkte Abbe 6,5 jaar voor Unilever, waar we twee verschillende functies had. Zo was ze zowel senior vice president Unilever Human Resources Europe en senior vice president HR Transformation & Strategy. Ook werkte ze 16,5 jaar voor Whirlpool, waar ze verschillende had met waarbij ze steeds meer verantwoordelijkheid kreeg. Abbe begon haar carrière in de fabriek bij Whirlpool en eindigde als vice president HR Total Rewards & HR Solutions. Abbe studeerde aan Miami University in Oxford, Ohio waar ze haar Bachelor & Masters in Art in Human & Organizational Development deed. Daarnaast is getrouwd met Paul, waarmee ze een 12 jaar oude dochter, Emma heeft.

X
Marc de Vries

Marc de Vries

Jurylid

Twitter Inc.
Country Manager Benelux

Biografie

Marc de Vries is sinds augustus 2013 Country Manager van Twitter Benelux. Zijn groeiende team richt zich voornamelijk op sales, marketing en partnerships en adviseert organisaties in de Benelux over de optimale inzet van Twitter en de beschikbare campagne-instrumenten. Marc was in 1997 mede-oprichter van Monsterboard.nl en werkte daar 10 jaar in diverse Europese functies. Hij was als directeur van Hyves verantwoordelijk voor de groei van de organisatie van 15 tot 150 medewerkers. Na de overname door de Telegraaf Media Group was Marc verantwoordelijk voor de groei van het totale digitale media portfolio en lid van het Executive Committee.

X
Mattijs ten Brink

Mattijs ten Brink

Jurylid

Transavia
CEO

Biografie

Mattijs ten Brink is sinds 1 augustus 2013 Algemeen directeur – Chairman van Transavia. Hij begon in 1989 als Management trainee bij Royal Nedlloyd Group. In 1993 maakte hij de overstap naar UPS. Hier bekleedde hij de functie van Commercial Director Netherlands. Zijn loopbaan bij KLM Cargo begon hij in 1996. Hij bekleedde hier diverse management functies waaronder die van SVP World Wide Operations waarin hij verantwoordelijk was voor AFKL Cargo World Wide. Voor zijn komst naar Transavia werkte hij als SVP Sales & Distribution AFKLMP Cargo. Transavia is opgericht in 1965 en is een Europese low cost of point-to-point luchtvaartmaatschappij.

X
Onno Benninga

Onno Benninga

Jurylid

Google
Industry Leader

Biografie

Onno is werkzaam als Industry Head Technology voor Google. Hierbij stuurt hij teams aan op het gebied van Utilities, Telecom, en Government. Voor zijn tijd bij Google werkte hij bij KPN op de afdeling web & mobile en was hij verantwoordelijk voor onder andere de online sales.

X
sabine_innovatie_jury

Sabine Palinckx

Jurylid

Qlik
Country manager Benelux

Biografie

Sabine Palinckx is de country manager Benelux van Qlik, een platform wat op basis van data visuele analyses maakt. Eerder heeft zij diverse leidinggevende posities bekleed bij internationale softwarebedrijven. Ze begon bij IBM en heeft daarna carrière gemaakt bij Business Objects, waar ze vicepresident, Noord Europa, Iberia en Midden Oosten was toen SAP Business Objects kocht. Daarnaast is ze ook CEO geweest van Human Inference. Palinckx werkt sinds januari 2014 voor Qlik.

X
Vincent Hosman_Innovatie Jury

Vincent Hosman

Jurylid

Foodora
Country Manager NL Foodora

Biografie

Vincent Hosman is co-founder and manager director van foodora Nederland, een snel groeiende bezorgservice voor gezonde restaurantmaaltijden. foodora is gestart in mei 2015 en inmiddels in 3 steden actief met meer dan 700 bezorgers. In 2015 was foodora runner-up van de Accenture Innovation Awards. Vincent heeft in 2010 zijn Master international economics and business in Utrecht afgerond en heeft daarna in strategy consulting gewerkt.

X
Innovation Awards, Manon van Beek

Manon van Beek

Jurylid

Accenture
Country Managing Director, The Netherlands

Biografie

Manon van Beek is Country Managing Director van Accenture in Nederland. Van Beek combineert haar rol als hoofd van Accenture Nederland met de rol van Management Consulting Lead van de Benelux en met de rol van Global Industry Management Consulting Director voor de nutsbedrijven. Manon heeft een belangrijke rol gespeeld op het gebied van transformatie en innovatieprojecten zoals markt liberalisering, operational excellence, energietransitie, smart cities/grids en elektrische voertuigen. Daarnaast is van Beek sponsor van de Nederlandse Leadership Development Program Connect evenals een actieve leider binnen en buiten Accenture over onderwerpen als duurzaamheid en diversiteit. Van Beek heeft een Master's degree in Business Economics.

X
robert kleinberg

Robert Kleiburg

Jurylid

ECN
COO

Biografie

Robert Kleiburg is sinds 2011 directielid van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN). Als COO is hij verantwoordelijk voor het R&D programma voor onder andere wind energie, zonne-energie, bio-energie en energie efficiëntie. Voorafgaand aan zijn functie bij ECN vervulde Robert in zijn 22 jaar bij Shell onder andere de rol van Vice-President Strategy and Planning bij Shell Renewables & Hydrogen. Robert is werktuigbouwkundige en haalde een MBA aan Henley Management College.

X
Innovation Awards, Products, John Verbakel

John Verbakel

Jurylid

Unilever
Vice President R&D

Biografie

Currently responsible for global R&D of Unilever's Baking, Cooking & Spreads Company and for Operations of Global Foods R&D. Studied Biology with specialisation Chemistry at the University of Utrecht followed by a PhD in Molecular Biotechnology at TNO The Netherlands. Started in Unilever in 1987 in Biotechnology research leading Unilever Biotechnology based in Vlaardingen and next moved to global product development in Foods. Became Foods R&D director of Latin America based in Sao Paulo Brazil. Subsequently moved to The Netherlands as Global Vice President R&D Culinary Products based. Member of global project team leading R&D in the acquisition and integration of Bestfoods followed by member of the Foodsolutions Executive responsible for global Foodsolutions R&D. In 2006 became responsible for all Foods and Home & Personal Care R&D resources in Europe creating the new Unilever Global R&D organisation. In 2010 moved to New York as member of the Americas Supply Chain Team responsible for Foods factories in North and South America. Moved to Schaffhausen Switzerland to set up the Americas Supply Chain Company. Became VP Global R&D Operations based in London and as such member of the Global R&D Leadership Team and Global Supply Chain Executive Team after which he assumed his current responsibilities. Married with 3 children, lives in The Netherlands and hobbies include football, gardening and reading.

X
Raymond Pijpers

Raymond Pijpers

Jurylid

Accenture
Managing Director - Communication, Media & Technology

Biografie

Raymond Pijpers is Client Service Group Lead voor de Communication, Media & Technology industrie en Client Account Lead voor één van CMT’s grootste klanten. Nadat Raymond in 2007 bij Accenture begon heeft hij voornamelijk gewerkt in de Telecom en High Tech sector op de gebieden Management Consulting, Outsourcing en IT. Voor zijn tijd bij Accenture werkte hij vijftien jaar in verschillende rollen bij KPN en in het Management Team van TNO ICT. Gedurende zijn carrière heeft hij zich gefocust op het verbeteren en vernieuwen van de manier waarop zijn klanten zakendoen met behulp van ICT technologie en is hij zeer geïnteresseerd in nieuwe manieren van werken en hoe digitale technologie dat ondersteunt.

X
Innovation Awards, Nicole van Det

Nicole van Det

Jurylid

Accenture
Executive Partner

Biografie

Nicole van Det is een Senior Executive binnen Accenture. Ze is de Client Service Group Lead van Nederland voor de Products Industrie, en Client Account Lead voor een van onze grootste Products klanten. Sinds 1999 is Nicole werkzaam voor Accenture. Zij is haar carrière gestart binnen de Strategy praktijk. Tussen 1999 en 2006 heeft Nicole een grote rol gespeeld in de groei van de Communications Industrie met innovatie programma’s zoals mobiel internet en online publishing. De afgelopen 10 jaar heeft Nicole met verscheidene Products klanten gewerkt aan Transformatie en Innovatie programma’s zoals Operating Model (re)design, Groeistrategie, en R&D transformatie en Digitalisering. Nicole heeft een Master diploma in Pharmacy, een PhD in Geneeskunde en een MBA. Ze is auteur van verscheidene publicaties. Nicole is woonachtig in Amsterdam en brengt haar vrije tijd graag met haar dochter Isa door.

X
rob1

Rob van Leen

Jurylid

Royal DSM N.V.
Chief Innovation Officer

Biografie

Rob van Leen is Chief Innovation Officer bij Royal DSM N.V. en lid van het Executive Committee. In zijn rol is hij verantwoordelijk voor het Innovatiecentrum van DSM, een afdeling die is opgericht in 2006 om innovatie binnen geheel DSM te stimuleren en nieuwe businesses te creëren buiten de bestaande scope van de onderneming. Rob van Leen werkt sinds 1987 voor DSM en heeft verschillende functies bekleed binnen het bedrijf, zoals Business Group Director van DSM Food Specialities en Business Unit Director van DSM Dairy Ingredients. Dhr. Van Leen heeft een PhD behaald in Wiskunde en Natuurkunde aan de Universiteit van Nijmegen, een MSc Biologie aan de Universiteit Utrecht en een MSc in bedrijfskunde van Nyenrode University.

X
Innovation Awards, Sytze-Johan Bakker

Sytze-Johan Bakker

Jurylid

Accenture
Managing Director Agribusiness, Europe

Biografie

Sytze-Johan Bakker is sinds 1995 actief bij Accenture sinds. In zijn huidige functie leidt Sytze-Johan de Accenture Europe Agribusiness, waar hij klanten helpt bij het opzetten van sustainable value chains. Tevens is hij lid van de Accenture Nederland Executive Committee, alsmede het management team voor West-Europa. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor klanten in zowel de automotive, retail als FMCG industrieën, waarin hij veel supply chain optimalisatie projecten heeft geleidt. Sytze-Johan heeft zowel een BBA als MBA-diploma behaald aan bekende Nederlandse en Belgische business schools

X
Marc Zwaaneveld

Marc Zwaaneveld

Jurylid

Van Gansewinkel
CEO

Biografie

Marc Zwaaneveld (1961) is Chief Executive Officer bij Van Gansewinkel. Hiervoor bekleedde hij de functie Chief Operating Officer. Voordat Zwaaneveld bij Van Gansewinkel kwam, was hij vice-voorzitter van de Raad van Bestuur en CFO van SITA Benelux en Duitsland, partner bij adviesbureau Accenture en werkte hij in diverse functies bij DAF Trucks. Hij is tevens lid van de Raad van toezicht Circularity Center.

X
Heleen Herbert

Heleen Herbert

Jurylid

Heijmans
Chief Commercial Officer

Biografie

Heleen Herbert (1972) studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Twente. Na afronding van haar studie begon zij haar carrière bij de Nederlandse Spoorwegen, waar zij meerdere functies invulde en als laatste werkzaam was als Regiodirecteur Zuid. Daarna maakte zij de overstap naar bouwbedrijf Heijmans als directeur bij Heijmans Civiel. Sinds december 2014 is ze als Chief Commercial Officer verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten van Heijmans. Het is haar missie de bouw opener, kennisgerichter en innovatiever te maken.

X
Freek van Eijk

Freek van Eijk

Jurylid

Acceleratio
Oprichter

Biografie

Freek van Eijk (1963, Rotterdam) is Managing Director van Acceleratio en Bestuurslid van de Stichting Maatschappij & Onderneming. Hij heeft een decennia lang als Directeur Strategie & Public Affairs en bestuurslid van de Vereniging Afvalbedrijven voor SUEZ Environnement de transitie van afvalmanagement naar circulaire economie mede vormgegeven in Europa. Vanuit Acceleratio helpt hij de bedrijven en overheden de transitie naar een circulaire economie versnellen. Voorheen bekleedde hij diverse management functies binnen het ARCADIS concern. Hij is strateeg, verbinder, handelsmissieleider, business en regelgevingsinnovator, spreker, schrijver, dagvoorzitter en docent op het vlak van afval, circulaire economie en smart & sustainable cities.

X
Guido Braam

Guido Braam

Jurylid

CircleEconomy
Directeur

Biografie

Guido Braam gaf de afgelopen drie jaar als Executive Director leiding aan Circle Economy. Nu zal hij zich inzetten voor Powered by Meaning, een samenwerkingsverband dat streeft naar betekenisvol ondernemen en dat inmiddels uit acht organisaties bestaat: Aimforthemoon, Co_mmunity, Next2Company, Outside Inc., We Beat The Mountain, Ygenwijs, YSE en Kirkman Company. Al deze organisaties geloven in het ‘Nieuwe Normaal’. Een wereld waarin de lange termijn gedachte en de circulaire economie de focus krijgen en waar samenwerking, de kracht van het collectief én gemeenschappelijke belangen voorop staan, aldus Braam. Daarnaast is Guido mede-initiator en trekker van het programma Nederland als Circulaire Hotspot, een initiatief waar hij 2 tot 3 dagen per week zoet mee is.

X
Albert Fischer

Albert Fischer

Jurylid

Yellow&Blue Investment Management B.V.
Directeur

Biografie

Dr. Albert Fischer geeft als Managing Director leiding aan Yellow&Blue Investment Management, een onafhankelijk investeringsfonds voor energie gerelateerde innovaties. Tijdens zijn loopbaan heeft Albert succesvol geïnvesteerd in 23 technologiebedrijven wereldwijd die schone energie en efficiënt energiegebruik nastreven. Deze bedrijven zijn veelal actief in de markten van biomassa, smart grids en energy efficiency en voldoen aan zijn investeringsfilosofie “faster, better, cheaper and greener”. Albert heeft zijn PhD in Natuurkunde, gehaald aan de Universiteit van Leiden.

X
Bernard Fortuyn

Bernard Fortuyn

Jurylid

Siemens Nederland N.V.
Lid van de Raad van Bestuur

Biografie

Bernard Fortuyn studeerde na de HBS-B in Rotterdam Werktuigbouwkunde aan de TU Delft. Daar behaalde hij in 1981 zijn ingenieursdiploma Transportkunde. Fortuyn ging vervolgens aan de slag bij SHV Holding NV als Systems Engineer Logistiek. Binnen hetzelfde bedrijf bekleedde hij later de functies van Management Assistent en Commercieel Manager bij de divisie Exploratie- en Productie Olie & Gas in binnen- en buitenland. In 1989 stapte hij over naar Air Liquide SA (industriële- en medische gassen en energie-opwekking) en werd Commercieel en later Algemeen Directeur Nederland. In die hoedanigheid zette Fortuyn Air Liquide op de kaart in Rotterdam. Bij het beursgenoteerde NV Hoek Loos (industriële- en medische gassen in Nederland en de Verenigde Staten) werd hij in 1996 benoemd tot Lid van de Raad van Bestuur. In 1998 werd hij daarvan voorzitter. Vanaf 2004 arbitreerde Fortuyn als zelfstandig adviseur onder meer in geschillen bij langlopende gassen contracten. Van 2005 tot heden is Fortuyn, als Lid van de Raad van Bestuur van Siemens Nederland N.V., verantwoordelijk voor de activiteiten op het gebied van productie, transmissie en distributie van energie. Hij is betrokken bij grote energieprojecten, zoals de combined cycle gas centrales Sloe, Rijnmond, Enecogen, Hemweg en Diemen, transmissieprojecten (bijvoorbeeld Britned en Cobra), Windprojecten (Westermeerwind, Gemini) en bij het onderhoud en de uitbouw van de productie-installaties van het Groninger gasveld. Fortuyn bekleedt commissariaten bij NEM Energie B.V., Tauw B.V., HyGear B.V en ECN.

X
Kees de Gooijer

Kees de Gooijer

Jurylid

TKI Agri & Food
Chief Inspiration Officer

Biografie

Kees de Gooijer is Chief Inspiration Officer bij de Topconsortia voor Kennis en Innovatie van de topsector Agri&Food en van BioBased Economy. Eerder bekleedde Kees diezelfde functie binnen het innovatieprogramma Food & Nutrition Delta en was hij algemeen directeur van de Agrotechnology & Food Sciences Group van Wageningen Universiteit en Researchcentrum, en op het RIKILT Instituut voor voedselveiligheid van de WUR.

X
Bas Ruter

Bas Ruter

Jurylid

Rabobank
Director of Sustainability

Biografie

Bas Rüter (1969) is afgestuurd in Biologie aan de Universiteit van Wageningen. Sinds 2012 is hij de Director of Sustainability bij de Rabobank en lid van de Supervisory Board van de Rabo Groenbank. Voordat hij bij de Rabobank begon heeft hij ook meerder functies bekleed bij Triodos bank, waaronder Deputy managing Director. Naast functies bij de Rabobank en Triodos Bank is Rüter onder andere lid geweest van de Provinciale staten en voorzitter van Stichting EKO-keurmerk. Bas is tevens voorzitter van het Platform Duurzaamheid van de Nederlandse Vereniging van Banken.

X
Harold Poelma

Harold Poelma

Jurylid

Cargill
President Cargill Cocoa @ Chocolate

Biografie

Harold Poelma is President van Cargill Cocoa & Chocolate en sinds januari 2016 tevens President Directeur van Cargill BV. Van 2012 tot 2016 was Harold managing director voor Cargill’s activiteiten in geraffineerde plantaardige olie in Europe. Daarvoor was hij managing director van de cacao activiteiten in Europa, Afrika en Azië. Harold werkt sinds 2001 in de cacao-industrie, waarbij de groei van de business alsmede de ontwikkeling van een duurzaamheidstrategie hoog in het vaandel staan. Hij is in dienst bij Cargill sinds 1987. Voor zijn carrière bij Cargill studeerde hij Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven.

X
Ad van Wijk

Ad van Wijk

Jurylid

TU Delft
Part-time professor Future Energy Systems & ondernemer in duurzame energie

Biografie

Ad van Wijk is naast ondernemer in duurzame energie ook parttime professor Future Energy Systems aan de TU Delft. Hij heeft een achtergrond zowel in wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op het gebied van energie, als in innovatie en ondernemerschap. In 1984 richtte Van Wijk het bedrijf Ecofys op (later onderdeel van Econcern). Econcern levert diensten en producten op het gebied van duurzame energie en energie-efficiëntie. Voorbeelden hiervan zijn het 120 MW offshore windpark Prinses Amalia op de Noordzee, verschillenden MW-zonenergie projecten in Spanje en een bio-methanol installatie in Nederland. Ad heeft veel prijzen gekregen voor uitstekend ondernemerschap. Hij was onder andere Nederlands Ondernemer van het jaar 2007 en Top-Executive in 2008. Op de TU Delft richt Van Wijk zich op de energiesystemen van de toekomst. Hij doet voornamelijk onderzoek en realiseert daarnaast ‘The Green Village’. Hij is doctor in de natuurkunde, behaald aan de Universiteit van Utrecht.

X
Dertje Meijer

Dertje Meijer

Jurylid

Havenbedrijf Amsterdam NV
President-directeur

Biografie

Dertje Meijer is sinds 2001 werkzaam bij het Havenbedrijf Amsterdam. In 2009 werd zij president-directeur met oa strategie en business development in haar portefeuille. Dertje Meijer haalde in 1989 haar doctoraal Bedrijfskunde Management en Organisatie aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Ze deed verschillende opleidingen en trainingen op het gebied van management, leiderschap en commercie, waaronder een opleiding aan het IMD in Lausanne en het MIT in Boston. Van 1990 tot 1996 werkte ze bij Fokker Aircraft BV en Dasa. Van 1996 tot 2001 werkte ze bij NV Luchthaven Schiphol. Dertje Meijer is geboeid en gedreven door water, logistiek en de internationale samenwerking.

X
Peter Wonder

Peter Wonder

Jurylid

Equens SE
COO

Biografie

Peter Wonder is sinds 1 september 2014 COO/CIO van Equens. Voordat hij zijn functie binnen Equens vervulde, was hij verantwoordelijk voor de Operations, Real Estate en Procurement activiteiten binnen Danske Bank. Hij is een ervaren manager van zowel nationale als internationale verandertrajecten waar door middel van bedrijfsproces optimalisatie en integratie van IT de klantervaring verbeterd wordt. Voordat hij naar Danske Bank vertrok was Peter werkzaam bij ABN AMRO, waar hij meerdere posities binnen de IT en Operations divisie vervulde. Hier was hij onder andere verantwoordelijk voor de implementatie van het zelf ontwikkelde corporate banking platform en de daaropvolgende implementatie in meer dan 50 landen.

X
Kitty Koelemeijer

Kitty Koelemeijer

Jurylid

Nyenrode Business Universiteit
Director Cluster Marketing & Supply Chain Management

Biografie

Kitty Koelemeijer is Hoogleraar Retailing aan de Nyenrode Business Universiteit, directeur van het Center for Marketing & Supply Chain Management en Research Director van het Nyenrode Lean Management Institute. Haar werkzaamheden zijn onderzoek, onderwijs en consultancy op het gebied van (retail) strategie en innovatie, e-commerce, omnichannel retailing, branding en shopper gedrag. Daarnaast is ze een veelgevraagd spreker in de Retail industrie. Kitty is een lid van diverse raden van commissarissen in de detailhandel, logistiek, gezondheidszorg en media evenals bestuurslid van een aantal non-profit organisaties. Ze studeerde summa cum laude af aan de Landbouwuniversiteit Wageningen met een MSc en heeft haar PhD behaald aan dezelfde universiteit.

X
Roebyem Anders

Roebyem Anders

Jurylid

Sungevity
VP Development

Biografie

Roebyem Anders was al duurzaam voordat het woord werd gemunt. Ze studeerde economie en politicologie aan de UVA en ging speciaal voor milieueconomie naar Londen. Ze werkte aan schone energie bij achtereenvolgens VI/Instituut voor Milieukunde, de klimaatafdeling van de Wereldbank, de Renewable Energy Unit van het IEA (Internationale Energie Agentschap) en bij BP Duurzaam. Ze is mede-oprichter en VP brand van Sungevity, werelds' meest geavanceerde online zonnepanelenbedrijf.

X
Yuri Sebregts

Yuri Sebregts

Jurylid

Shell
EVP Innovation Research & Development CTO

Biografie

Yuri Sebregts was appointed Executive Vice President Innovation and R&D in January 2015. His role is to ensure that Shell develops and deploys technologies and services to deliver projects and new products across the world faster and more economically. Yuri was also appointed as Chief Technology Officer, making him responsible for the technology strategy at Shell. He has held several technical and managerial positions and worked on a number of international assignments in Shell’s Chemicals, Refining and Lubricants businesses.

X
Marcelle Mettes

Marcelle Mettes

Jurylid

Essent
Director Innovation

Biografie

Marcelle Mettes is Directeur Innovatie bij Essent. Ze is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe oplossingen die meer comfort bieden aan klanten en tevens huishoudelijk of zakelijk verbruik helpen verduurzamen. Marcelle werkt inmiddels 6 jaar bij Essent in diverse rollen op het gebed van Marketing en Innovatie. Hiervoor werkte ze in Marketing en Consulting bij verschillende high-tech bedrijven, waaronder UPC, T-Mobile en Accenture. Ze is afgestudeerd in Business Economics (Vrije Universiteit Amsterdam) en International Relations (Universiteit van Amsterdam), na haar bacheloropleiding aan de Nyenrode Universiteit (BBA).

X
Alexander Ribbink

Alexander Ribbink

Jurylid

Keen Venture Partners
General Partner & Venture Capitalist

Biografie

Alexander Ribbink is General Partner bij Keen Venture Partners en tevens voorzitter in de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum Amsterdam. Hiervoor bekleedde hij topfuncties bij bedrijven als Unilever, Mars en TomTom. Aan de Universiteit van Amsterdam behaalde Ribbink zijn Masters Degree in International Business, Trade, and Tax Law. Daarnaast verkreeg hij de titel MBA aan de Erasmus Universiteit.

X
Sybrand van der Zwaag

Sybrand van der Zwaag

Jurylid

TU Delft
Professor of Novel Aerospace Materials

Biografie

Sybrand van der Zwaag is momenteel Professor Novel Aerospace Materials (NovAM), wetenschappelijk directeur van het Delft Centre for Materials en de drijvende kracht achter het Innovatiegerichte OnderzoeksProgramma (IOP) Self Healing Materials. Hij studeerde materiaalkunde in Delft en promoveerde aan de Universiteit van Cambridge met een onderzoek naar de invloed van regendruppels op supersone vliegtuigen en raketten. Tot 1992 werkte hij bij Akzo Corporate Research waarna hij gevraagd werd om hoogleraar te worden aan de Tu Delft.

X
Stefano Stramigioli

Stefano Stramigioli

Jurylid

University of Twente euRobotics AISBL
Vice President Research

Biografie

Stefano Stramigioli is Vice President Research bij euRobotics AISBL, Professor of Advanced Robotics aan de Universiteit Twente en oprichter van RoboNed. Hij behaalde zijn Master Degree in Electrical Engineering met cum laude en ronde in 1992 zijn PH.D. in Control and Robotics cum laude af aan de TUDelft . Daarnaast is hij lid van de redactieraad van het Springer Journal of Intelligent Service Robotics en hij was hoofdredacteur van het Robotics and Automation Magazine. Verder is hij betrokken bij verschillende projecten omtrent Robotics & Control. Dit jaar heeft hij de ERF 2016 Tech Transfer Award gewonnen en de Hamlyn Symposium 2016 Best Design Award

X
Marieke van Heemskerk

Marieke Heemskerk

Jurylid

Heineken International BV
Manager Sales Support & Change

Biografie

Vanaf 1997 is zij werkzaam bij Heineken waar ze momenteel Trade Marketing Directeur Horeca is. Hiervoor heeft zij binnen Heineken functies in het Supply Chain en Commerce domein bekleed. Recentelijk als Global Sales Capability Manager en Channel, Sales & Distribution Manager in de Regio Africa & Middle East. Innoveren in producten, processen en technologie is een rode draad in de loopbaan van Marieke. Zo was Rwanda in 2011 de eerste Heineken Sales Force met een tablet en kreeg Israël bier in koelcontainers uit Griekenland. In haar huidige rol gaat het om de behoeften van gasten en ondernemers in Horeca zo goed mogelijk begrijpen en daar mooie bieren en ciders voor bieden met de juist zichtbaarheid, bijpassende Route to Market met excellente executie.

X
Edwin Prinsen

Edwin Prinsen

Jurylid

Cisco
Managing Director

Biografie

Edwin Prinsen is sinds maart 2014 Managing Director van Cisco Nederland en voorzitter van de leadership board. Hiervoor bekleedde hij de functie als Managing Director van Imtech ICT Nederland voor bijna 5 jaar. Hij studeerde aan Nyenrode University en studeerde International Management.

X
Jaya Baloo

Jaya Baloo

Juryvoorzitter

KPN
Chief Information Security Officer

Biografie

Jaya Baloo is Chief Information Security Officer (CISO) bij KPN Telecom in Nederland. In 2015 won zij de award voor Cyber Security Executive of the year. Jaya werkt samen met een information security team, bestaande uit zeer gedreven specialisten. Ze is al 18 jaar werkzaam in de informatiebeveiliging sector, en heeft voornamelijk gewerkt voor wereldwijde telecommunicatiebedrijven zoals Verizon en France Telecom. Jaya is ook een veelgevraagd spreker op conferenties over security onderwerpen zoals lawful interception, mass surveillance, en cryptography.

X
Wieger Droogh_Innovatie Jury

Wieger Droogh

Jurylid

SUEZ Nederland
Algemeen Directeur

Biografie

Wieger Droogh, Algemeen Directeur bij SUEZ Nederland: een man met een missie. Hij is een gedreven ambassadeur en aanjager van de grondstoffenrevolutie; samen met klanten en partners van afval nieuwe grondstoffen maken en ketens sluiten. Na het afronden van zijn master Business Economics aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam ging Wieger Droogh aan de slag bij Price Waterhouse Coopers, gevolgd door IBM en het Openbaar Ministerie. Sinds 2008 is hij werkzaam bij SUEZ (voorheen SITA), waar hij vanaf 2011 is aangesteld als algemeen directeur.

X
Jan Raes

Jan Raes

Jurylid

Koninklijk Concertgebouworkest
Algemeen directeur

Biografie

Vanaf 2008 is Jan Raes algemeen directeur van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Hij studeerde aan het Conservatorium Antwerpen en de Universiteit Gent. Na zijn muzikale loopbaan als fluitist, werd hij in 1984 docent aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen en later Artistiek Directeur. Vanaf 2003 tot 2009 was Jan voorzitter van de jury van de KBC Muziekprijs Gouden Vleugels. Vandaag de dag is Jan tevens lid van de adviesraad van Nexus Instituut, lid van de Adviesraad van de Raad van Toezicht van het Conservatorium Amsterdam, de Raad van Toezicht van Amsterdam Marketing en Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs. Begin 2010 werd Hij uitgeroepen tot cultuurmanager van het jaar en op 15 april 2014 werd Jan erfelijke adeldom verleend met de persoonlijke titel van baron.

X
Ghislaine Prins

Ghislaine Prins

Jurylid

Heineken International
Head of Digital Sales Transformation

Biografie

Ghislaine Prins – Evers is in 2004 bij Heineken begonnen als Consultant en sinds 2015 Head of Digital Sales Transformation. Zij leidt internationale digital transformation programma’s in B2B, B2C en Digital Workforce. Zij is haar carrière begonnen met een studie Business Administration aan de Universiteit van Groningen en heeft als Project Manager bij Procter & Gamble al haar eerste digitale ervaring opgedaan voordat zij is overgestapt naar Heineken.

X
Sander Reinderink

Sander Reinderink

Jurylid

Alliander
Director GRC

Biografie

Sander is sinds 2014 director Governance, Risk & Compliance bij Alliander. Daarvoor was hij achtereenvolgend Manager Internal Audit en Manager Portfolio/Programma/Project assurance, beiden ook bij Alliander. Voorafgaand aan zijn werk voor Alliander, heeft Sander o.a. internationaal gewerkt voor PwC, General Electric en Atos. Sander heeft masters behaald in bedrijfskunde, bedrijfseconomie, IT auditing en Business Administration.

X
Willemien Bischot

Willemien Bischot

Jurylid

Van Doorne
Lead Zorg & Life sciences

Biografie

Willemien Bischot leidt het sectorteam Zorg & Life sciences binnen advocatenkantoor Van Doorne. Willemien adviseert aanbieders van zorg, particuliere investeringsmaatschappijen en aanverwante maatschappelijke ondernemingen, onder andere over: fusies en joint ventures, bekostiging en financiering, corporate governance, contractuele relaties met zorgverzekeraars, gemeenten en subsidieverstrekkers, geschillen, arbeidsrelaties, herstructureringen en recovery. Willemien adviseert cliënten ook bij het aantrekken van privaat kapitaal. Ze behoort tot de top-15 beste advocaten in het gezondheidsrecht en is ook in 2016 weer door het gerenommeerde Chambers Europe geclassificeerd als ‘top ranked’. Naast haar werkzaamheden als advocaat is Willemien ook actief als toezichthouder van diverse Nederlandse organisaties, ondermeer als lid van de raad van commissarissen van CZ Zorgverzekeraar.

X
Martijn Kock

Martijn Kock

Jurylid

KPN
Managing Director Business Development

Biografie

X
Kim Liebregts

Kim Liebregts

Jurylid

Tesla Motors
Benelux Country Director

Biografie

Kim Liebregts begon haar carrière in het toerisme waarbij ze veel tijd in het buitenland doorbracht op verschillende bestemmingen in Europa. In 2011 maakte ze de stap naar de wereld van elektrisch vervoer. Als early adapter werd ze verantwoordelijk voor de verkoop van Renault ZE producten voor 8 vestingen. Na 2 jaar pionieren in de elektrische autobranche stapte ze halverwege 2013 over naar Tesla. Net voor de komst van de Tesla Model S in Nederland. Na slechts 4 maanden als Store Manager in Eindhoven werd ze verantwoordelijk voor de sales in de Benelux als Country Director. Sterk gedreven door hun missie is Tesla niet zomaar een automaker; het is een technologie én design bedrijf met een focus op energie innovatie. Tijdens de key-note introduceert Kim de wereld van Tesla.

X
Dirk-Jan Koops

Dirk-Jan Koops

Jurylid

Accenture
Managing Director Airline Industry

Biografie

Dirk-Jan is zijn carrière bij Accenture, na zijn studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, gestart in 1996. Na ervaring te hebben opgedaan in verschillende industrieën heeft hij zich volledig gericht op de bedrijfstakken travel en transport. Specifiek in de luchtvaart industrie heeft Dirk-Jan een belangrijke rol gespeeld in tal van projecten op het gebied van strategie, e-commerce, innovatie, marketing en sales. Sinds 2008 is hij als Managing Director verantwoordelijk voor een aantal klanten in de sector. Vanaf 2010 heeft hij wereldwijd diverse rollen vervuld in de luchtvaart industrie, met de nadruk op Europa, het Midden Oosten en Latijns Amerika. Zijn passie en werk komen samen waar het gaat om business innovatie en de ‘digital airline’.

X
Thomas Borsboom

Thomas Borsboom

Jurylid

Websend BV / Studentmobiel.nl
Founder, Directeur

Biografie

Thomas Borsboom (35), oprichter/eigenaar van Studentmobiel.nl / Websend BV. Heeft de studie Systems Engineering, Policy Analysis & Management aan de TU Delft afgerond, is Studentmobiel.nl in die tijd gestart samen met twee studiegenoten. Studentmobiel.nl is de grootste onafhankelijke postpaid telecom e-commerce speler in Nederland. Met 100 enthousiaste collega’s worden vanuit Leidschendam mobiele telefoons en abonnementen geleverd via de merken Studentmobiel.nl, GSMwijzer.nl and GSMwijzerzakelijk.nl.

X
Steven van Rijswijk

Steven van Rijswijk

Jurylid

ING Wholesale Banking
Global Head Client Coverage

Biografie

Steven van Rijswijk (1970) is als hoofd van Client Coverage verantwoordelijk voor activiteiten omtrent Corporate en FI Clients. Tevens draagt hij verantwoordelijkheid voor sale, product development betreft Transaction Services en maakt hij deel uit van het Commercial Banking Executive Team.Steven begon zijn carrière bij KPMG als een auditor. In 1995 voegde hij zich toe aan het Coporate Finance team bij ING (Barings) en 5 jaar later verhuisde hij in 2000 naar het Hong Kon Corporate Finance team waar die het TMT Team leidde. In 2004 keerde hij terug naar het Nederlandse team als sparring partner voor senior management voor ‘blue chip companies’ in Nederland. In 2012 werd hij verantwoordelijk voor Corporate Clients en Event Finance op een globaal niveau en per januari 2014 is hij aangesteld als Commercial Banking Head of Client Coverage.

X
Geert Batterink

Geert Batterink

Jurylid

Accenture
Managing Director Accenture Digital

Biografie

Geert Batterink heeft een MSc in Artificial Intelligence, is Managing Director bij Accenture Digital en Mobility en is verantwoordelijk voor Accenture Mobility in Nederland en Gallië. Geert werkt momenteel als programma manager bij een grote internationale luchtvaartmaatschappij. Binnen organisaties in de products industry richt Geert zich op het creëren van waarde door middel van digitalisering en het creëren van flexibiliteit. Hij is verantwoordelijk geweest voor complexe projecten van klanten in onder andere mobiele oplossingen, mobiele betalingen, cloud technologieën, digitale transformaties en open source technologieën. Ook is hij de mede-oprichter van de jaarlijkse Open Source Conference in Amsterdam (2008-2013), een evenement met meer dan 1100 deelnemers.

X
Egbert_Jan_Sol_Innovatie Jury

Egbert-Jan Sol

Jurylid

TNO, Smart Industry, Radboud University Nijmegen
Directeur Program Bureau

Biografie

Aan de TU Eindhoven heeft Egbert-Jan Sol Werktuigbouwkunde gestudeerd en hier heeft hij een Master en doctorsgraad in gehaald. Vanaf januari 2015 is hij namens TNO actief als directeur Program Bureau bij Smart Industry; een gezamenlijk initiatief van FME, Min Eco Aff, kamer van Koophandel, TNO en ICT-Nederland. Dit is een initiatief dat als doel heeft de Nederlandse industrie te versterken door gebruik te maken van de nieuwste informatie en technologische ontwikkelingen. Egbert-Jan Sol is deeltijdhoogleraar Research Strategy & Management aan de Radboud University Nijmegen en was hiervoor CTO bij Ericsson Telecommunicatie en Directeur High-Tech Systems and Materials bij TNO.

X
Jurjen Lengkeek

Jurjen Lengkeek

Jurylid

RDM Makerspace - ‎Internet of Things Academy
Co-Founder

Biografie

Als student technische bestuurskunde in Delft was Jurjen Lengkeek al betrokken bij YES!Delft: de incubator voor High Tech Startups in Delft. In 2009 streek hij met een team neer op de RDM in Rotterdam waar zij een incubator voor duurzame startups opzetten. In 2012 startte hij met co-founder Vincent Wegener zijn eigen bedrijf: RDM Makerspace. Het bedrijf laat zich het best omschrijven als "een sportschool-concept voor makers". Hij biedt hiermee toegang tot machines, ruimte en een netwerk van makers aan leden van de makerspace. Samen met partners is RDM Makerspace actief op vier gebieden: 3d printen (RAM Lab: een metaalprint faciliteit voor de martieme industrie), Drones, Robotica en Internet of Things. Rondom dit laatste thema heeft het bedrijf samen met KPN de IoT Academy opgericht: een stichting waar alle zichzelf respecterende bedrijven die met IoT bezig zijn partner in zijn en dat tot doel heeft de IoT markt in Nederland te stimuleren, door middel van workshops, events en faciliteiten. Bij RDM Makerspace is het eerste IoT Lab in Nederland opgezet.

X
Marcel van Galen

Marcel van Galen

Jurylid

Qiy
Founder

Biografie

Marcel van Galen is de Founder en tevens Executive Director van de Qiy Foundation. Met zijn achtergrond in het industrieel en grafisch ontwerp is zijn passie het ontwerpen van duurzame oplossingen. Zo ook het ontwerpen van het ‘Nieuwe Internet’. Na het opzetten van Martsell Communicatie Projecten (overgenomen door IDTV in 2000) en Qbix Narrowcasting (overgenomen door KPN in 2006) zijn hij en zijn team gestart met de ontwikkeling van Qiy in 2007. Na een grondig R&D traject werd duidelijk dat de ambitie, ‘mensen controle te geven over hun data’, vroeg om een onafhankelijk, transparante en niet-commercieel afsprakenstelsel. In 2010 werd de non-profit Qiy Foundation opgericht en gebaseerd op een onafhankelijke financiering en een onafhankelijke Raad van Toezicht. Met implementaties op basis van het Qiy Afsprakenstelsel geven organisaties een antwoord op de ‘European General Data Protection Regulation’ en laten de missie van de Qiy Foundation tot leven komen: Digitale Zelfbeschikking voor iedereen!. Sinds 2015 wordt de missie van de Qiy Foundation gesteund door een toenemend aantal members. Hun lidmaatschap maakt het geloof in de missie expliciet en ondersteunt het werk in het coöperatieve domein middels financiële middelen en expertise. Digital Me is een commerciële advies en ICT services organisatie waar Marcel van Galen op interim basis de directie voert. Digital Me heeft de ‘License to Operate’ verkregen van de Qiy Foundation en faciliteert met name de members van de Qiy Foundation om het Qiy Afsprakenstelsel, zowel intern als voor haar klanten, toe te passen. Digital Me heeft eind 2015 de Dappre geïntroduceerd. Een app waarin mensen hun eigen contactgegevens en voorkeuren beheren en andere mensen of organisaties uitnodigen zich op hen te abonneren. CRM wordt CMR, ‘Customer Managed Relation’ en het begrip Digitale Zelfbeschikking wordt hiermee inmiddels vertaald naar een aantal praktische toepassingen die (inter)nationaal worden ingezet.

X
Jean Jacques Kroesbergen

Jean Jacques Kroesbergen

Jurylid

Dell
Director Government & Large Institutions, NL Site lead Global Program Dell for Entrepeneurs

Biografie

Jean Jacques is sinds 2008 verantwoordelijk voor het team strategische accounts in het Overheidssegment. In 2012 is daar het segment grote bedrijven aan toegevoegd. De focus binnen zijn rol ligt op Strategic Accounts, Partners/Alliances, Business Development en Innovation. Sinds het begin van 2015 is hij ook verantwoordelijk voor het Dell for Entrepreneurs programma ter bevordering van Corporate Innovation en Entrepreneurial Spirit binnen Dell. Voor Dell was hij o.a. Account Director en Director Business Development bij LeasePlan, Commercieel Directeur bij Business Lease en Marketing Manager bij Renault Financial Services.

X
Jan de Busser

Jan de Busser

Jurylid

ASML
VP Manufacturing

Biografie

Jan de Busser is VP Manufacturing bij ASML sinds 2012. Voor zijn huidige baan vervulde hij diverse managementposities bij ASML, PACCAR (DAF) en Corus, voornamelijk op het gebied van Operational Excellence en Manufacturing. Hij behaalde zijn mastersgraad in Engineering aan de Universiteit van Leuven, België.

X
Louis Luijten

Louis Luijten

Jurylid

ASML
CIO

Biografie

Louis Luijten begon als civiel ingenieur en maakte na vijf jaar de stap naar IT. Hij bekleedde verschillende posities als Management Consultant en IT Management functies. In 1987 begon Louis bij Philips Lighting waar hij diverse global projecten leidde en maakte in 2006 de overstap naar NXP Semiconductors. Inmiddels is hij CIO bij ASML waar hij de regie heeft over IT en het bedrijf ondersteunt in hun groeiambities. Vorig jaar is hij door ICT media benoemd als winnaar van de CIO of the Year Award 2014.

X
Jeannine Peek

Jeannine Peek

Jurylid

Dell
Algemeen Directeur

Biografie

Jeannine begon in 2005 bij Dell Nederland, en verliet het bedrijf in 2008 om de fusie tussen uitzendbureau Content en Unique te leiden. In 2011 keerde ze terug bij Dell als Algemeen Directeur. Jeannine stelt dat bedrijven hun groeiambities door middel van innovatie kunnen bevorderen en accelereren. Naast haar werk, is Jeannine commissaris bij de Koninklijke Nederlandse Munt, lid van de rvt van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland, lid rva Autoriteit Persoonsgegevens en voorzitter van Nederland ICT. Jeannine studeerde technische bedrijfskunde aan de Universiteit van Twente.

X
a

Diana Monissen

Juryvoorzitter

Máxima Centrum
Voorzitter raad van bestuur

Biografie

Diana Monissen is sinds medio juni 2015 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Het Prinses Máxima Centrum wil ieder kind met kanker genezen met optimale kwaliteit van leven. Dat is de missie. In het Centrum komt alle expertise op het gebied van zorg én research samen op één locatie, om de allerbeste behandeling en meer genezing van kinderen met kanker te realiseren. Diana was voorheen onder andere bestuursvoorzitter van De Friesland Zorgverzekeraar en Directeur-Generaal op het ministerie van VWS. Verder was zij lid van de Raad van Bestuur van Agis, bestuursvoorzitter van Mentrum (GGZ), directeur bij zorgverzekeraar Amicon en bestuurder van Stichting De Lichtenvoorde (instelling voor mensen met een verstandelijke beperking). Zij heeft nevenfuncties bij onder andere de Taskforce Kindermishandeling en Seksueel Misbruik en Special Arts Nederland. Het borgen van kwalitatief goede, sustainable, zorg voor de toekomst is haar missie. Zij zet zich daarbij altijd in om vanuit het perspectief van de klant de zorg te verbeteren. Innovaties op het gebied van health en well-being spelen daarbij een belangrijke rol.

X
Gerard de Leede_Innovatie Jury

Gerard de Leede

Jurylid

Heijmans
Chief Technology Officer

Biografie

Gerard de Leede is momenteel CTO bij Heijmans maar is daarnaast ook oprichter van SCX Solar, Intellisol NV en GS Improve BV. Voor zijn tijd als ondernemer was hij manager van de R&D afdeling op TNO en R&D teammanager bij Philips Lighting. In 1989 behaalde hij een PHD op de Technische Universiteit van Eindhoven met als specialisatie Wind Energy. Daarnaast behaald hij 12 nationale titels met het roeien

X
Sander van Ginkel

Sander van Ginkel

Jurylid

Accenture
Managing Director - Strategy

Biografie

Sander van Ginkel is Senior Executive binnen Accenture, en sinds 1995 bij ons werkzaam. Hij leidt de Strategie praktijk in Nederland en het High Performance Business onderzoek. De afgelopen jaren is hij betrokken geweest bij een breed spectrum aan Strategie en Transformatie programma’s. Onder zijn expertise vallen Strategic Visioning, Post Merger Integration/ Carve-out, Operating Model (re)design, Operational Excellence en Commercial Excellence. Sander is gespecialiseerd in de Utilities Sector. Sander heeft zijn Master diploma behaald in Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en een MBA aan INSEAD. Hij is woonachtig te Ottoland met zijn vrouw en drie zoons. In zijn vrije tijd ligt Sander zijn passie bij muziek en reizen.

X
Saskia Rijtema

Saskia Rijtema

Jurylid

Heerema Marine Contractors
SVP Technology & Innovation

Biografie

Saskia Rijtema is in oktober 1997 haar carrière bij Heerema Marine Contractors begonnen. Wereldwijd heeft ze gewerkt bij diverse afdelingen en aan verschillende grote projecten. In de loop van de jaren heeft ze brede ervaring opgedaan op het gebied van engineering en project management variërend van ondiep water platform installaties tot diep water SURF EPCI scopes. Sinds januari 2016 levert zij als Senior VP Technology & Innovation directe ondersteuning aan de executive board en is zij verantwoordelijk voor alle engineering en innovatie activiteiten binnen HMC. In 2008 werd ze ingenieur van het jaar, door zich te onderscheiden op een combinatie van persoonlijkheid, ondernemerschap en innovatief vermogen. Ze studeerde civiele techniek aan de TU Delft.

X
DerkjanBrand

Derk-Jan Brand

Jurylid

Pegasystems B.V.
Director Benelux

Biografie

Derk-Jan Brand (1959), meer dan 20 jaar senior executive in de software industrie. Momenteel is Brand Director Benelux bij Pegasystems en is daarmee verantwoordelijk voor het verzekeren van het consistent behalen van strategische doelstellingen op zowel korte- als lange termijn. Dit omvat de algehele effectiviteit van het team, maar ook het bereiken van essentiële doelen. Derk-Jan Brand is een resultaten gedreven professional die nauw samenwerkt met meerdere cliënten teneinde een succesvolle implementatie van Pega’s Strategic Business Applications en daaraan gerelateerde software te garanderen. Voorheen bekleedde Derk-Jan verscheidene senior management posities bij Adobe Systems. IBM en FileNet.

X
Monique Phillippens

Monique Philippens

Jurylid

Gilde Healthcare & Rockstart Accelerator
Strategisch Adviseur

Biografie

Monique Philippens is momenteel strategisch adviseur binnen de zorgsector (o.a. voor Gilde Healthcare, Rockstart Accelerator) en lid van de Raad van Toezicht van Heartlife Klinieken. Daarnaast is zij co-auteur en programmamanager van ‘Diagnosis 2030, Transforming Western Healthcare’, een initiatief van BeBright. Als voormalig Managing Director van KPN Healthcare was ze verantwoordelijk voor het leveren van IT services aan een groot aantal zorginstellingen, waaronder E-Health services.

X
CoPolitiek

Co Politiek

Jurylid

SC&CI Investment Services BV
Partner

Biografie

Co Politiek is partner van SC&CI Investment Services BV. Veranderen en innoveren vormt de rode draad door al zijn activiteiten. Zijn roots liggen in de zorg waar hij zowel bij (zorg)verzekeraars, zorgorganisaties en gemeenten complexe managementopdrachten heeft uitgevoerd. SC&CI Investment Services, is de investment adviser van het gelijknamige en samen met haar partners geïnitieerde, The Fund SICAV-SIF SA – SC&CI Fund. De focus van het SC&CI Fund is vastgoed investeringen in independent- en assisted living voor senioren en Healthcare centers in Nederland en België. Selectie van projecten door SC&CI voor het SC&CI Fund is gebaseerd op een visie op de markt, een visie op woon/leef/zorg concepten alsook innovatie, duurzaamheid en een populatie- en vraag gedreven aanpak ondersteund door geïntegreerde informatie op laag schaalniveau. Hij is daarnaast de bedenker en initiatiefnemer van het Co-creatie Zorginnovatieboek en een zorginnovatiedatabase waarmee hij zorginnovatie in Nederland stimuleert. Door de combinatie van zijn activiteiten, netwerk, kennis en kunde realiseert hij krachtige strategische instrumenten om in samenwerking met partijen en stakeholders in de zorg nieuwe vormen van toekomstbestendig zorgvastgoed op te zetten.

X
Fenna Heyning

Fenna Heyning

Jurylid

Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen (STZ)
CEO

Biografie

Fenna Heyning directrice van de Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen (STZ). STZ-ziekenhuizen onderscheiden zich door steeds de voorhoede positie te kiezen met patiënt gericht wetenschappelijk onderzoek, topklinische zorg en opleiding. Zij richten zich hierbij op de volgende kernthema's: innovatie, medisch leiderschap en transitie van de zorg. Daarnaast is Fenna gastdocent aan de Nyenrode Business Universiteit waar ze kennis overbrengt vanuit haar STZ leiderschapspositie voor ziekenhuis managers. Ze heeft als ambitie om het gedachtegoed van Michael Porter (meer kwaliteit, minder verspilling) te vertalen naar concrete verbeteringen in de ziekenhuiszorg. Waar zij zich voorheen als internist-hematoloog bezig hield met het helpen van patiënten, focust zij zich nu op de verbetering van het systeem. Onveranderd is daarbij haar passie voor de patiënt, deze staat in alles centraal. Leidend is de gerichtheid op gezondheidsbevordering en kwaliteit van leven. Empathie, compassie, patiëntveiligheid en klinisch leiderschap zijn kernwoorden.

X
JeroenSitskoorn

Jeroen Sitskoorn

Jurylid

Bol.com
Manager Marketing & Media

Biografie

Jeroen is sinds 2011 actief voor bol.com. Hij bekleedde verschillende rollen op het snijvlak van marketing, innovatie en commercie. Sinds 2014 richt hij zich binnen de pure player op de ontwikkeling van het retailplatform als advertentiemedium. Hierin speelt het aanbieden van gepersonaliseerde consumentenervaringen, op het moment dat zij keuzes maken in het aankoopproces, een centrale rol. Enerzijds richten hij en zijn groeiende team zich op de bouw van de benodigde advertentietechnologie. Anderzijds is hij verantwoordelijk voor het adviseren van marketingpartners omtrent adverteren binnen een retailomgeving effectief is in te richten. Voordat de geboren Rotterdammer in 2011 voor bol.com actief werd heeft Jeroen ervaring opgedaan binnen de Telecom en FMCG branche. Marketinginnovatie loopt daarbij als rode draad door zijn carrière.

X
JohanvanMil

Johan van Mil

Jurylid

Venture Capital Fund
Founder and Managing Partner

Biografie

Johan is actief als investeerder, ondernemer en mentor. Hij is oprichter en managing partner van investeringsfonds Peak Capital, dat investeert met smart capital in snelgroeiende TMT- bedrijven zoals Catawiki, Flinders, StuDocu. Eerdere investeringen omvatten Radionomy (overgenomen door het beursgenoteerde Vivendi) en IENS (overgenomen door TripAdvisor). Als ondernemer was hij oprichter van verschillende bedrijven zoals data-driven reclamebureau Adatus, socialmediabureau ReturnSocial (overgenomen door Uberconnected in 2015), MailMedia en Yourleads. Johan is actief als mentor voor startups bij accelerende programma’s zoals Rockstart en Smartcamp. Daarnaast is Johan part-time docent “Entrepreneurship” aan de VU.

X
DaanWeddepohl

Daan Weddepohl

Jurylid

Peerby
CEO

Biografie

Als founder & CEO van Peerby is Daan een vooraanstaand jong ondernemer binnen het Nederlandse tech landschap. Peerby werd onder andere verkozen tot ’s werelds beste urban app door AppMyCity!, door New York Times front runner als het om spullen dele genoemd, werd genomineerd voor Best Startup of the year door Sprout en hoorde bij de ‘100 hottest startups in Europe’ volgens WiredUK. Tevens werd Daan in 2015 genomineerd voor Ondernemer van het jaar. Naast zijn onderneming is hij vast lid bij het ondernemerspanel van Business News Radio, lid van de adviesraad van het SIDN fonds en Startup Mentor bij Rockstart Accelerator, waarin hij veelbelovende startups helpt te groeien. In 2011 volgde hij het Mentorship Program bij het Founder Institute in Silicon Valley.

X
FrankDerks

Frank Derks

Jurylid

Deskbookers
Co-founder

Biografie

Als co-founder van Deskbookers stelt Frank bedrijven, waaronder Tech giganten als Microsoft en Uber, in staat om flexibele vergader- en werkruimtes te vinden die aansluiten op hun behoeften. Frank is bij Deskbookers verantwoordelijk voor de klant, het team en de internationale uitrol. Momenteel is het bedrijf bezig om uit te breiden naar België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië, en telt het meer dan 40 werknemers. Na hun eigen deelname aan het Rockstart Accelerator Program, waarin Deskbookers en flinke groei doormaakte, was Frank een tijd lang actief als begeleider van veelbelovende startups. Momenteel focust hij zich weer volledig op de groei van Deskbookers. Eerder behaalde hij zijn master bedrijfskunde in Nijmegen.

X
Frans Saelman

Frans Saelman

Jurylid

Jacobs Douwe Egberts
General Manager Benelux

Biografie

Frans Saelman is General Manager Benelux voor de Out of Home business van Jacobs Douwe Egberts. Zijn belangrijkste doelstelling is, naast de volledige verantwoordelijkheid van de OOH organisatie, de ontwikkeling en implementatie van de totale (commerciële) strategie en business plannen. Tevens is hij lid van het Raad van Commissarissen van IZICO. Gedurende zijn carrière heeft Frans een uitgebreid track record in de commercie, business development en leidinggevende functies opgebouwd bij diverse FMCG organisaties als Kellogg’s, H.J. Heinz en Royal Friesland Campina. Zijn internationale carrière bevatte senior management posities in Oostenrijk en Denemarken.

X
HansPruis

Hans Pruis

Jurylid

Adecco Group Nederland
CEO

Biografie

Hans is CEO van de Adecco Group Nederland sinds 2016. Als CEO is hij verantwoordelijk voor vijf Adecco labels en meer dan duizend werknemers in 150 kantoren. Hiervoor was hij zowel Director General Staffing als Director Specialised Staffing. Met 25 jaar ervaring is Hans door de wol geverfd in uitzenden en gerelateerde niches. Zijn specialisaties zijn leiderschap, change management en performance management. Hij behaalde zijn MBA aan de University of East Anglia, volgde het Leadership Program aan het IMD en het Organizational Leadership program aan INSEAD.

X
Gideon Shimshon

Gideon Shimshon

Jurylid

Innovatie Centrum Universiteit Leiden
Director

Biografie

Shimson is de directeur van het innovatie centrum van de Universiteit Leiden, een denktank die zowel verkennend als uitvoerend onderzoek doet op het snijvlak van onderwijs, research, technologie en maatschappij. Door zijn passie voor onderwijs en onderzoek over innovatieve concepten heeft Gideon een portfolio van projecten waarbij er onderzoek wordt gedaan naar zowel niet traditionele applicaties en opkomende technologieën. De afgelopen jaren heeft Gideon onder andere het Leiden Online Learning Lab opgericht. Dit bekijkt hoe online leeromgevingen de omgeving van universiteiten kan uitbreiden en door nieuwe technologieën kan verreiken. Daarnaast heeft hij het Peace Information Lab opgericht, een knowlegde hub voor wetenschappers die geïnteresseerd zijn in het toepassen van Big Data op het gebied van veiligheid en justitie. Voordat Gideon werkzaam was voor de universiteit van Leiden was hij consultant en project manager bij Accenture. Hij begon zijn carrière op het gebied van politieke economie, waarbij hij onder andere werkzaam was voor de Wereldbank, waarbij hij keek of serious gaming gebruikt kon worden voor het simuleren van conflict management en internationale relaties.

X
Joost Otterloo

Joost Otterloo

Jurylid

TNT Express
‎Consultant

Biografie

Joost Otterloo is voormalig Chief People Officer bij TNT Express. Hij studeerde economie aan de Universiteit van Tilburg, waarna hij direct begon te werken als Auditor bij PricewaterhouseCoopers. Na verschillende HR en General Management functies vervuld te hebben bij zowel Unilever als CSM, werd hij in januari 2013 de CEO / algemeen directeur van de Lotto, een grote kansspelorganisatie. Hij werkte daar ruim anderhalf jaar, toen hij besloot over te stappen naar TNT Express, een grote internationale pakketvervoerder die recentelijk overgenomen is door FedEx.

X
Leen Paape

Leen Paape

Jurylid

Nyenrode Business Universiteit
Dean & College van Bestuur

Biografie

Prof. dr. Leen Paape RA RO CIA is Dean en lid van het College van Bestuur van Nyenrode Business Universiteit waar hij zich met name richt op de verdere uitbouw van de Executive Education & Organizational Development activiteiten. Eerder was hij Executive Director van Protivity Independent Risk Consulting en Partner bij PricewaterhouseCoopers Advisory. Daarvoor was hij werkzaam bij KLM en KPMG. Hij startte zijn carrière in het leger na te zijn opgeleid aan de Koninklijke Militaire Academie. Sinds 1988 verzorgt hij onderwijs op het vakgebied van de Bestuurlijke Informatieverzorging en van 1996 tot 2007 was hij Program Director Internal/Operational Auditing aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2007 werd hij benoemd tot hoogleraar aan Nyenrode. Leen is tevens lid van verschillende audit commissies en raden van toezicht.

X
Loes Mulder

Loes Mulder

Jurylid

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Director

Biografie

Loes Mulder is sinds juli 2014 directeur-generaal voor de Algemene Bestuurdersdienst bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De Algemene Bestuursdienst (Bureau ABD) is verantwoordelijk voor het werving- en selectieproces en voor de opleiding en ontwikkeling van de topmanagement van de rijksdienst. Hiervoor was ze werkzaam als directeur-generaal Vreemdelingenzaken bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. In 2011 werd zij benoemd tot DG Vreemdelingenzaken, destijds onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Loes Mulder werd in 2008 directeur van de directie Migratiebeleid en Besturing Vreemdelingenketen en was tevens plaatsvervangend directeur-generaal Wetgeving en Internationale Aangelegenheden en Vreemdelingenzaken bij het ministerie van Justitie. In 1995 startte zij haar loopbaan bij het ministerie van Justitie, onder meer als beleidsadviseur, afdelingshoofd Uitvoeringsbeleid en hoofd van het Bureau secretaris-generaal. Loes Mulder studeerde Beleid en Bestuur in Internationale Organisaties aan de Rijksuniversiteit in Groningen.

X
van t hek

Monique van ’t Hek

Jurylid

Plan Nederland
Director

Biografie

Monique van ‘t Hek is sinds maart 2011 Directeur van Plan Nederland, een internationale ontwikkelingsorganisatie met een speciale focus op meisjes en jonge vrouwen. Zij is een ervaren manager in de non-profit sector en gespecialiseerd in internationale samenwerking. Monique heeft Culturele Antropologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, met een specialisatie in Latin American Development Studies. Eerder is zij Country Director geweest van SNV in Peru en Field Director van Foster Parents Plan in Colombia. Ook is zij een aantal jaren Consultant geweest in de sector goede doelen/ ontwikkelingssamenwerking, inclusief interim management van verschillende stichtingen. Bij Plan Nederland zet Monique zich met veel passie in voor de situatie van meisjes en jonge vrouwen in ontwikkelingslanden.

X
tof

Tof Thissen

Jurylid

UWV
Director WERKbedrijf

Biografie

Tof Thissen is sinds mei 2015 algemeen directeur van de divisie WERKbedrijf van het UWV. Hij volgde in deze functie André Timmermans op. WERKbedrijf houdt zich bezig met arbeidsbemiddeling en re-integratie. Hierbij richt WERKbedrijf zich op werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Deze diensten worden via de site werk.nl digitaal aangeboden. Voorheen was hij directeur van het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten, kortweg KING genoemd. KING is in het leven geroepen door gemeenten om sterke ondersteuning aan hen te bieden bij het realiseren van krachtig lokaal bestuur en hoge kwaliteit van gemeentelijke dienstverlening. Daarnaast is Thissen actief geweest als Eerste Kamerlid en fractievoorzitter voor GroenLinks.

X
René Honig_Innovatie Jury

René Honig

Jurylid

Shell Global Solutions
Vice President Strategy, Portfolio & Innovation

Biografie

René werkte de afgelopen 25 jaar in diverse rollen binnen Shell en is sinds 2012 verantwoordelijk voor het samenspel tussen strategie, portfolio en innovatie, waar innovatie toekomstige uitdagingen het hoofd moet bieden. Hij gelooft in de samenwerking tussen wetenschappers, IT specialisten en business experts voor sterke, IT gedreven innovatie met het oog op energiewinning in de toekomst. Daarnaast is er een sterke focus op het samenwerken en co-innoveren met leveranciers. René is lid van de adviesraad voor Wiskunde en Computer Science aan de TU Eindhoven. Hij is met lof afgestudeerd in electrical engineering aan de TU Delft en haalde zijn MBA aan de Heriot-Watt University.

X
a

Thijs Gitmans

Jurylid

Mainport Innovation Fund II
Fund Manager

Biografie

Thijs is Fund Manager van het Mainport Innovation Fund II, een fonds opgericht door Schiphol, KLM, TU Delft, NS en de Port of Amsterdam, samen met NBI investors die het fonds beheert. MIF II helpt ondernemers te groeien door venture capital funding te combineren met de expertise en het internationale netwerk van hun partners. MIF II focust op innovatie in de logistiek, transport en luchtvaart. Naast zijn werk als Fund Manager is Thijs Angel Investor bij DHG Communications Network en helpt hij startups te accelereren als mentor bij zowel Startupbootcamp als Rockstart Accelerator. Hij behaalde zijn master fiscale economie aan de universiteit van Groningen en de McGill University.

X
a

Roy op het Veld

Jurylid

De Limburger / Limburgs Dagblad
Hoofdredacteur

Biografie

Roy op het Veld is sinds 1 mei hoofdredacteur van de krantencombinatie De Limburger / Limburgs Dagblad. Op het Veld begon zijn carrière bij Computable (VNU), waar hij drie jaar werkte. Vervolgens werkte Op het Veld vanaf 2000 voor Het Financieele Dagblad. Als schrijvend journalist deed hij verslag van diverse onderwerpen, zoals internet, technologie, telecom en energie. Over dat laatste onderwerp schreef hij in 2008 het boek “De strijd om energie”. Van april 2012 tot april 2016 was hij vier jaar Adjunct-Hoofdredacteur van het FD, waar hij onder meer werkte aan de digitalisering van de journalistiek. Op het Veld studeerde aan de TU/Eindhoven.

X
adam

Adam Anders

Jurylid

Anterra Capital
Managing Partner

Biografie

Adam Anders heeft meer dan 14 jaar ervaring in private equity en venture capital. Voorheen was hij Director bij Rabo Private Equity en Managing Director van Rabo Ventures. Vandaag de dag is Adam mede-oprichter en Managing Partner van Anterra Capital, een venture capital fonds gericht op agri- & foodtech. Anterra Capital is gevestigd in Amsterdam en Boston en heeft Rabobank en Fidelity als investeerders. Adam Anders spreekt vaak op agricultuur en voedsel congressen en is enthousiast over het verbeteren van het huidige voedsel- en agricultuur systeem.

X
a

Raoul Bino

Jurylid

Agrotechnology & Food Sciences Group
Managing Director

Biografie

Raoul Bino heeft biologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en is gepromoveerd bij Wageningen University. Sinds 6 jaar is hij Managing Director van de Agrotechnology & Food Sciences Group van Wageningen University and Research. Hij is lid van het Topteam Agri & Food en betrokken bij veel initiatieven op food gebied. Zo is hij bestuurslid van het World Food Center, lid van het dagelijks bestuur van het Top Institute Food & Nutrition en scientific advisor van verschillende internationale bedrijven en instituties.

X
a

Genserik Reniers

Jurylid

TU Delft
Hoogleraar ‘Safety of Hazardous Materials’

Biografie

Genserik Reniers is hoogleraar ‘Safety of Hazardous Materials’ binnen de sectie Safety and Security Science van de TU Delft. Daarnaast is hij ook professor aan de Universiteit Antwerpen en doceert hij aan de Campus Brussel van de KU Leuven. Zijn voornaamste onderzoeksinteresse hebben betrekking op de samenwerking rond 'safety and security' onderwerpen en sociaaleconomische optimalisatie binnen de chemische industrie. Hij is tevens Academisch Directeur van het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Safety and Security en Voorzitter van het Platform voor Veiligheid in de Gasdistributie in Nederland. Verder is hij Editor van enkele belangrijke internationale wetenschappelijke tijdschriften.

X
a

Eva Gladek

Jurylid

Metabolic
CEO

Biografie

Eva Gladek combineert kennis van de natuur en sociale wetenschappen met een passie voor duurzaamheid en innovatie. De uit New York afkomstige Gladek startte in Amsterdam in 2012 Metabolic, een advies- en ingenieursbureau voor systeem-innovatie en duurzaamheid. In 2013 stond Gladek in de lijst van 100 meest innovatieve en inspirerende jongeren op het gebeid van duurzaamheid. En in 2015 was ze de hoogste nieuwe binnenkomer op nummer 5 van de Duurzame 100 van Trouw. Als industrieel ecoloog wil ze mens, milieu en technologie bij elkaar brengen om steden en industrieën te verduurzamen.

X
b

Michiel Vos

Jurylid

CocoPallet
Founder

Biografie

Michiel is de oprichter van de waste2value onderneming CocoPallet, dat van kokosnoot reststromen duurzame, betaalbare export pallets maakt, als vervanging van houten pallets. Hij is een serial entrepreneur gespecialiseerd in de Circular Economy met een focus op Azië. Met zijn vindingrijkheid en snelle geest is hij de creatieve kracht achter een aantal innovatieve projecten. Naast kokosnoten is Michiel expert op het gebied van ingewikkelde natuursteen projecten wereldwijd. De basis voor zijn avontuurlijke ondernemingen werd ooit gelegd tijdens zijn militaire diensttijd in het Midden-Oosten en het opzetten van een bouwbedrijf in de Caraïben. In 2015 won Michiel Vos met CocoPallet de hoofdprijs binnen het innovatie thema Seamless Travel & Transportation.

X
2

Michel Pozas Lucic

Juryvoorzitter

Air France KLM
Vice President Customer Innovation and Care

Biografie

Michel is Vice President Customer Innovation and Care. Hij is verantwoordelijk voor het verbeteren van de customer journey van de gasten van Air France KLM en doet dit middels product- en service innovaties en door de nieuwste CRM tools en technieken in te zetten. Het doel is om Air France KLM een wereldwijde leider te maken op het gebied van customer intimacy. Na zijn studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, begon Michel in 1998 als Management Trainee bij de KLM. In 2002 vertrok hij voor ruim 8 jaar naar het buitenland, waar hij diverse management functies heeft bekleed. In 2010 begon Michel als Vice President Corporate Strategy and Innovation. In deze jaren is zijn liefde voor innovatie en startups begonnen.

X
a

Francis Quint

Jurylid

Innovation Quarter Capital Fund

Biografie

Francis Quint is sinds Januari 2014 hoofd van Innovation Quarter Capital Fund en is ook lid van de investement committee en supervisory board van Wadinko en het Life Science Fund. Francis Quint heeft een MBA in de Economie en studeerde Kunst Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Ze begon haar carrière bij KPN telecom bij de International Acquisition Department. Ze vervolgde haar carrière bij KLM NV en bij NPM Capital als een Investment Director.

X
Geert van de Wouw

Geert van de Wouw

Jurylid

Shell Technology Ventures
Managing Director

Biografie

Since May 2012, Geert is Managing Director of Shell Technology Ventures (“STV”), Shell’s corporate venturing organization. STV invests in early-stage technology companies that have a strategic fit with Shell’s oil & gas businesses or fit with Shell’s renewable energy aspirations. Since 2012, STV has done 18 investments. Geert is a member of the Supervisory Board of Airborne Oil & Gas, the leading manufacturer of fully bonded thermoplastic composite piping for high-pressure offshore use. During 2011, Geert worked on the set-up of the Well Manufacturing Joint Venture between CNPC (China) and Shell, a strategic collaboration to develop an automated drilling system. The JV is now operational and combines drilling automation expertise from Shell with low-cost manufacturing expertise from CNPC. Between 2007 and 2011, Geert lead the supplier management organization for large, enterprise suppliers in the Shell Group. Supplier Management captures the broader value from the totality of the relationships and spending with top-suppliers across the Shell organization. Geert joined Shell in 2003 to lead the business development team of Shell Global Solutions (SGS) in the Europe, FSU & Africa region. SGS is the world’s largest technology consultancy company, providing consultancy services, process licenses and catalyst technologies to its oil & gas customers. Prior to Shell, Geert was Regional Director for business development at Fluor Corporation in EMEAR. Fluor Corp (NYSE: FLR) is a globally operating engineering, construction and maintenance services company. In his private time Geert enjoys back-country camping and hiking with his family, particularly in the Middle East and North America. He was born in Den Bosch in the Netherlands and has an MSc degree in Molecular Sciences from the University of Wageningen, the Netherlands. Furthermore, Geert has enjoyed post-graduate business education at IMD in Switzerland. He has three children and is married with Bernadette, who is an entrepreneur.

X
a

Hendrik Jan Roel

Jurylid

Ahold
CFO / Executive Vice President Finance

Biografie

Hendrik Jan Roel is CFO / Executive Vice President Finance bij Albert Heijn en Ahold Nederland. Sinds 2000 werkt Hendrik Jan bij AH / Ahold in verschillende functies. Hij zal dit jaar voor het eerst zitting nemen in de Fair Food Jury van de Accenture Innovation Awards.

X
a

Ira Helsloot

Jurylid

Radboud Universiteit Nijmegen
Hoogleraar Besturen van Veiligheid

Biografie

Prof. Dr. Ira Helsloot is hoogleraar Besturen van Veiligheid aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ook is hij editor van het Journal of Contingencies and Crisis Management. Hij is oorspronkelijk gepromoveerd als wiskundige, maar houdt zich sinds 1994 bezig met onderzoek naar rampenbestrijding, crisisbeheersing en fysieke veiligheid. Van 2006 tot en met 2011 was hij hoogleraar Crisisbeheersing en Fysieke veiligheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij werkte tot 2003 bij het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding laatstelijk als hoofd expertise en onderzoek. Van 2003 tot 2007 werkte hij als directeur crisis en veiligheid bij het COT Instituut voor Veiligheids- en crisismanagement. Van 2005 tot 2008 was hij (interim) hoofd rampenbeheersing bij de regionale brandweer Amsterdam-Amstelland. Vanaf 2008 tot 2010 was hij daar lid van de korpsleiding met de portefeuille strategie en innovatie crisisbeheersing.

X
a

Jeffrey Cassis

Jurylid

Philips LED Lighting Systems
Senior Vice President

Biografie

Jeffrey Cassis is verantwoordelijk voor het management, de uitvoering en strategische richting van Philips LED Lighting Systems. Daarvoor was hij de CEO van Philips Color Kinetics. Voordat hij bij Color Kinetics in dienst trad in 2006, was Jeff President en CEO van Millennial Net, een netwerksoftware bedrijf in draadloze sensoren en netwerktoepassingen. Jeff was verantwoordelijk voor de strategische richting, alsmede de algemene directie van dit bedrijf. Ook functioneerde hij als Senior Vice President of Sales voor Brooks Automation, een leverancier in automatiseringsoplossingen en geïntegreerde subsystemen voor de wereldwijde halfgeleiderindustrie en aanverwante industrieën. Gedurende zijn loopbaan bij Brooks, bekleedde hij diverse management posities en leverde hier een belangrijke bijdrage aan de omzetgroei van dit bedrijf. Ook heeft Jeff Cassis gewerkt als Vice President van Worlwide Sales and Marketing bij FASTech (later overgenomen door Brooks Automation); Vice President Sales and Marketing bij Intellution, Inc.; en bekleedde eveneens product en marketing functies bij Analog Devices, Inc. en Foxboro Company. Jeff Cassis heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring in de discrete productie-, halfgeleider- en elektronische industrie. Hij ontving zijn Bachelorgraad aan de Universiteit van Connecticut, zijn Master in Environmental Engineering and Environmental Science aan de Yale University, en een M.B.A. aan Boston College. Onlangs voltooide hij een Executive Leadership and Management Program aan de IMD Business School.

X
Maurice Kroon

Maurice Kroon

Jurylid

Yippie!
CEO

Biografie

Maurice Kroon is CEO en Co-Founder van Yippie!, winnaar van de Accenture Innovation Awards 2015 in het thema Personalized Shopping & Paying. Naast zijn ervaringen met Yippie! heeft Maurice Kroon ook veel ervaring in het ondernemen opgedaan met de oprichting van ondernemingen als Studentify en Studentutors.

X
Willem Eelman

Willem Eelman

Juryvoorzitter

C&A
CFO

Biografie

Als Chief Information Officer van Unilever bereikte Eelman in 2013 de derde plek in de UK top 100 van meest invloedrijke CIOs. Digitalisering, en dus technologie, staat in zijn visie centraal en is cruciaal voor het succes van een moderne organisatie omdat het meetbare toegevoegde waarde voor de business kan opleveren. Op het moment is Eelman CFO bij C&A Retail in Europa. Daarnaast houdt hij zich bezig met technologie binnen het kledingconcern.

X
ConnyBraams

Conny Braams

Jurylid

Unilever Benelux
Executive Vice President

Biografie

Conny Braams is sinds 2016 Executive Vice President van Unilever Benelux. Ze startte haar loopbaan bij Unilever in 1990 waarna zij verschillende marketing-, verkoop- en general management functies in binnen- en buitenland vervulde. Zo was ze onder andere Marketing Directeur Unilever Spanje en Senior Vice President Unilever Food Solutions voor de regio Azië/Afrika/Midden-Oosten opererend vanuit Singapore. Hiernaast is Conny reeds vijf jaar non executive lid van de Raad van Bestuur van Heineken NV. Haar specialiteiten zijn sustainable business strategy, fmcg, change management, organisation- & talent-development en marketing. In 1990 behaalde ze haar MBA aan de Rotterdam School of Management, na twee jaar eerder haar Master in Health Care Administration aan de Erasmus Universiteit afgerond te hebben.

X
JoostBous

Joost Bous

Jurylid

TNT
Director Operations of the International Europe Division

Biografie

Joost is sinds 2014 Director Operations of the International Europe Division bij TNT. Bij dit bedrijf beklom Joost de loonladder en werkte hij tevens in België en Italië, waar hij in 2010 benoemd werd tot nuovo direttore operativo. Zijn snelle ontwikkeling bezorgde hem in 2014 een plek in de Goudhaantjes 100, een lijst met Nederlands managementtalent jonger dan 45 jaar. Zijn specialisatie ligt in de logistiek, supply chain management, transportation en change management. In 2008 rondde hij het Advanced Strategic Management Program af aan de IMD Business School in Genève. Eerder behaalde hij zijn masters in Technische Bedrijfswetenschappen in Groningen.

X
Ad Krikke

Ad Krikke

Jurylid

DSM
Corporate Information Security Officer

Biografie

Ad Krikke werkt sinds 2002 voor DSM in diverse IT functies. Na verschillende jaren als program directeur voor grote IT projecten werkte Ad 6 jaar lang als een lead-auditor IT & Security voor de interne audit afdeling van DSM. Sinds 2012 werkt hij voor het CISO-Office van DSM waarvan hij sinds 1 Januari 2014 tevens de manager is. Het CISO office heeft in 2015 een Cyber resilience strategy opgesteld die momenteel wordt geïmplementeerd. In 2015 organiseerde Ad, namens DSM, een internationale Cyber resilience dag samen met het World Economic Forum. Ad Krikke studeerde Bestuurlijke Informatie Kunde aan de Universiteit van Tilburg. Ad is lid van de programma commissie van de Information Security Masterclass van TIAS/Universiteit Antwerpen en is daar tevens gastdocent. Ad is de vicevoorzitter van de Multinational ISAC. Ad vertegenwoordigd DSM als lid van de Information Security Forum (ISF).

X
jan hazelzet

Jan Hazelzet

Jurylid

Erasmus MC
Chief medical information officer (CMIO)

Biografie

Prof. Jan A. Hazelzet is hoogleraar Healthcare Quality & Outcome, kinderarts en chief medical information officer (CMIO) in het Erasmus MC in Rotterdam. Hij focust zich hierbij op kennis en waardegedreven zorg waarbij de patiënt centraal staat.

X
Ton J Rabelink

Ton Rabelink

Jurylid

Leids Universitair Medisch Centrum
Hoogleraar Geneeskunde

Biografie

Ton J Rabelink, MD, PhD, is hoogleraar Geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij behaalde zijn MD PhD-graad aan de Universiteit Utrecht. Na het voltooien van zijn Residency and Fellowships in Internal Medicine and Nephrology, trad hij in 1993 toe tot de faculteit Utrecht Medical School. Vervolgens werd hij voorzitter van de geneeskunde in het Academisch Ziekenhuis Utrecht van 1999 tot 2004. In 2004 werd hij verplaatst naar het Leids Universitair Medisch Centrum en werd hoofd van de afdeling Nefrologie en Transplantatie. In 2010 werd hij opnieuw voorzitter van de geneeskunde. Op het gebied van onderzoek heeft hij altijd belangstelling gehad voor vasculaire biologie en de implicaties daarvan voor de nierfunctie, en in regeneratieve therapieën voor nierziekten en diabetes. Hij coördineert het Europees-Australische consortium op stamcel gebaseerde therapie voor nierziekten (STELLAR) en leidt de Nederlandse National Science Agenda voor regeneratieve geneeskunde

X
Elisabethh Thole

Mr. dr. Elisabeth Thole

Jurylid

Van Doorne
Partner privacy recht

Biografie

Elisabeth Thole is partner privacy recht en hoofd van het Van Doorne Privacy Team. Met haar team assisteert zij organisaties bij het privacy compliant verwerken van persoonsgegevens. Ook staat zij cliënten bij in procedures voor de toezichthouder en de rechter. Elisabeth is internationaal erkend als privacy expert in de Legal Guides (Tier1), waaronder Legal 500, Chambers en International Who is Who of Internet, E-commerce & Data Protection Lawyers. In 1991 promoveerde Elisabeth op het proefschrift: Software, een 'novum' in het vermogensrecht. Elisabeth spreekt geregeld op (internationale) congressen en seminars. Ook publiceert zij met grote regelmaat. Samen met haar team schreef zij onder meer de bestseller "50 vragen over privacy". Elisabeth is redactielid van “Privacy & Informatie’’ en “Tijdschrift voor Internetrecht’’. Tevens is Elisabeth Vice-President van de UIA Privacy Commission, alsmede lid van de ITechLaw Association, Vereniging voor Privacyrecht (VPR), en de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht (NVvIR). Elisabeth is een voormalig bestuurslid van de Vereniging Informaticarecht Advocaten (VIRA).

X
George van den Berg

George van den Berg

Jurylid

Korps Politie
Commissaris

Biografie

George van den Berg is commissaris van politie en is momenteel sectorhoofd van de afdeling Vakmanschap, Kennis en Innovatie bij de directie Operatiën van de Staf Korpsleiding van de politie. Hij werkt sinds 1979 bij de politie in functies op allerlei terreinen, waaronder de basispolitiezorg, luchtvaart, speurhonden en kwaliteit en is hoofd van de school voor Gevaar en Crisisbeheersing geweest. Hij heeft naast de Politieacademie ook de Executive Master of Police Management afgerond en heeft Personeelswetenschappen gestudeerd. Verder zit hij in het bestuur van het Netwerk voor Innovatie en Kwaliteit.

X
Mark Buningh

Mark Buningh

Jurylid

Aon Global Risk Consulting
Cyber Risk Practice Leader

Biografie

Mark Buningh is Cyber Risk Practice Leader bij Aon Global Risk Consulting in Nederland. Als senior consultant adviseert hij bedrijven over risicomanagement en risicofinanciering. Zijn interesse- en specialisatiegebieden zijn Digitale Transformatie en Technologierisico’s. Onder zijn opdrachtgevers bevinden zich organisaties uit binnen- en buitenland in de energiesector, financiële dienstverlening, automotive, gezondheidszorg, retail- en foodsector en de logistiek. Mark heeft een achtergrond in actuariële analyse (Actuarieel Instituut), Business Management & Leadership (Rotterdam School of Management, RSM) en Information Security Management (CRISC, ISACA).

X
Yuri Bobbert_Innovatie Jury

Yuri Bobbert

Jurylid

NN Group
Chief Information Security Officer

Biografie

Yuri Bobbert is Chief Information Security Officer (CISO) van NN Group. Hij is daarnaast als lector verbonden aan Hogeschool NOVI en als onderzoeker is verbonden aan de Universiteit van Antwerpen en Radboud Universiteit in Nijmegen. Bobbert is frequent spreker en publicist in zowel praktijk als wetenschap.

X
Arno Voerman

Arno Voerman

Jurylid

Van Doorne
Partner

Biografie

Arno is partner bij Van Doorne N.V. en is gespecialiseerd in financieel recht, meer in het bijzonder FinTech, (innovatieve) betaaldiensten en consumentenkrediet. Hij adviseert Nederlandse en buitenlandse ondernemingen die actief zijn of willen worden op de financiële markten, in de verzekeringsbranche en in de pensioensector over compliance en toezicht. Voor deze ondernemingen stelt hij tevens (samenwerkings)overeenkomsten en productvoorwaarden op en begeleidt hen bij vergunningaanvragen. Verder staat hij ondernemingen bij die krijgen te maken met (dreigende) handhavingsmaatregelen van de financieel toezichthouders DNB en AFM. Arno publiceert regelmatig over betaaldiensten in Nederlandse vakbladen.

X
Heleen Dura - van Oord

Heleen Dura – van Oord

Jurylid

DQ&A Media Group
Co-owner

Biografie

Heleen Dura - van Oord is medeoprichtster van DQ&A Media Group. Daarnaast is zij medeoprichtster en partner bij investeringsmaatschappij Peak Capital. Peak Capital participeert in en richt zich op het versnellen van de groei van early stage internet bedrijven. Naast deze werkzaamheden is zij ook lid van de Raad van Commissarissen van de Efteling en de FD Media Groep. Om andere ondernemers te stimuleren heeft zij de LOEY Awards (Leading Online Entrepereneur of the Year Awards) mede opgericht en is zij bestuurslid bij de stichting Jong Ondernemen.

X
Berend de Jong

Berend de Jong

Jurylid

Accenture
Managing Director Accenture Strategy

Biografie

Op dit moment is Berend de Jong Managing Director voor de Technology Strategy van Accenture, Nederland, België en Frankrijk. Hij ziet veel potentieel in de nieuwe innovaties van dit moment zoals open API’s en mobiele technologieën. Voordat hij bij Accenture startte is hij onder andere werkzaam geweest bij Gartner, waar hij aan het hoofd stond van de Belgische en Nederlandse consulting groep. Berend heeft Informatie technologie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en Human Affairs aan de Washington University in St Louis, Missouri, in de Verenigde Staten.

X
Sebastiaan Vaessen

Sebastiaan Vaessen

Jurylid

Naspers Group
Global Head of Strategy

Biografie

Sebastiaan Vaessen is Global Head of Strategy van Naspers Group. Naspers is wereldwijd een van de grootste investeerders in e-commerce en FinTech platforms. Voordat hij bij Naspers ging werken is Vaessen 15 jaar werkzaam geweest als strategie consultant bij Bain & Company en Monitor Group. Naast zijn werkzaamheden bij Naspers is Sebastiaan adviseur en lid van de board of directors van een aantal organisaties.

X
jacqueline cramer

Jacqueline Cramer

Juryvoorzitter

Universiteit Utrecht
Hoogleraar Duurzaam Innoveren

Biografie

Prof. Dr. Jacqueline Cramer is hoogleraar Duurzaam Innoveren aan de Universiteit Utrecht, strategisch adviseur van het Utrecht Sustainability Instituut (USI) en lid van de Amsterdam Economic Board. Daarnaast is ze directeur van adviesbureau “Sustainable Entrepreneurship; strategy and innovation consulting”. Van 2007 tot 2010 was ze minister van VROM. Haar achtergrond is met name gerelateerd aan het bedrijfsleven, waar ze al met meer dan 150 bedrijven heeft gewerkt aan de implementatie van duurzaam ondernemen en corporate social responsibility. Sinds 1990 werkt ze als parttime hoogleraar. Ze was lid van diverse (inter)nationale adviesraden voor de overheid, het bedrijfsleven en non-profit organisaties, waaronder: kroonlid van de Sociaal Economische Raad, lid van de adviesraad van WWF Nederland en lid van de non-executive board van Shell Nederland, ASN bank en FMO. Momenteel is ze voorzitter van de Plastic Soup stichting, Nudge, ESCo Netwerk en IMVO convenant bancaire sector. Ze studeerde in 1976 af als biologe aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 1987 in de Natuurwetenschappen.

X
Eddie Lycklama à Nijeholt

Eddie Lycklama à Nijeholt

Jurylid

Gasunie
ICT-manager

Biografie

Eddie Lycklama à Nijeholt is ICT-manager van Gasunie in Nederland en als zodanig verantwoordelijk voor de complete Gasunie ICT-afdeling. Eddie is sinds 1989 werkzaam bij Gasunie. Voor zijn ICT periode had Eddie de verantwoordelijkheid voor een aantal grote Gasunie pijplijn- en installatieprojecten. In zijn huidige rol zijn Eddie’s doelen te zorgen voor een kostenefficiënte ICT-omgeving met een maximale beschikbaarheid, waarbij klanttevredenheid leidend is.

X
Tonne mulder

Tonne Mulder

Jurylid

Vopak
Corporate Information Security Officer

Biografie

Tonne started his career at an IT & Services company where he worked as a Network Manager and Programmer Analyst for 5 years. After that he started working for PwC. He held different positions within PwC Netherlands and Australia in IT Audit and Advisory. During that 18 year period at PwC he specialised in as well the organisational as the technical aspects of Information Security. Currently he is the Corporate Information Security Officer at Vopak.

X
paul zandstra

Paul Zandstra

Jurylid

Ponooc
Chief Executive Officer

Biografie

Sinds april 2014 is Paul CEO van het Venture Capital & Private Equity fund van de Pon familie, Ponooc. Ponooc investeert in ventures met innovatieve en duurzame focus met significante impact op energie en mobiliteit. Hiervoor werkte Paul acht jaar bij Pon Holdings. Pon Holdings is een 7 miljard+ multinational die actief is in o.a. Automotive (VW groep), Equipment & Power (Caterpillar) en Bicycles (Santa Cruz, Cervelo). Bij Pon was Paul SVP Finance, SVP Automotive Retail en lid van het executive committee van Pon Holdings. Voor hij bij Pon begon werkte hij als CFO bij global food retailer Royal Ahold, shareholder van Stop & Shop, Giant in de USA.

X
robbert linck

Robert Linck

Jurylid

Shell Technology Ventures
CFO

Biografie

Robert Linck heeft ruim 20 jaar ervaring met jonge en oude technologie bedrijven. Sinds 2012 is hij CFO van Shell Technology Ventures (“STV”). STV wil vernieuwende energie technologieën identificeren, ontwikkelen en versnellen. STV investeert niet alleen vanuit een financieel perspectief, maar draagt bij aan het succes van innovatieve start-ups door toegang te verschaffen tot hun R&D personeel, testlaboratoria en field trials, globale supply chain en het grote klantenbestand van Shell. Kortom: alles wat nodig is om een innovatief idee succesvol te maken. Robert heeft verder gewerkt bij onder meer Andersen Consulting, Philips Electronics en mobiele internet start-up Atobe Mobile Solutions. Hij heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Universitée Sorbonne Nouvelle (Paris), en heeft een RC Executive Master of Finance and Control van de Universiteit van Amsterdam.

X
Monic van der Heyden_Innovatie Jury

Monic van der Heyden

Jurylid

Port of Amsterdam
IT Manager

Biografie

Monic van der Heyden is sinds de jaren 80 werkzaam in de IT-sector, waar zij is gestart aan de leverancierskant bij WANG Nederland en via haar eigen bedrijf in 2006 in dienst is getreden bij Port of Amsterdam als IT Service Manager en sinds 2008 als IT Manager. Vanuit deze verschillende invalshoeken heeft zij ook diverse rollen en functies vervuld, zowel aan de sales- als aan de supportkant, als opleider, implementatieconsultant, projectmanager en de laatste jaren als IT Manager. Dat alles in de context van de eerste PC tot het huidige tijdperk van Cloud, Internet of Things, Bring your own Everything, etc. Rode draad in haar carrière is het tot stand brengen van verbinding tussen mens en techniek. Techniek wordt pas van toegevoegde waarde wanneer het invulling geeft aan een behoefte en op een vanzelfsprekende manier werkt.

X
Ingrid Thijssen_Innovatie Jury

Ingrid Thijssen

Jurylid

Alliander
Chief Operating Officer

Biografie

Ingrid Thijssen (1968) is per medio mei 2014 als lid toegetreden tot de Raad van Bestuur en COO van Alliander. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de aansturing en bedrijfsvoering van netbeheerder Liander. Van 2011 tot 2014 was zij werkzaam als Directievoorzitter bij NS Reizigers B.V. Tussen 1997 en 2011 bekleedde zij diverse directie- en managementfuncties bij de Nederlandse Spoorwegen. Ingrid Thijssen studeerde Rechten aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Verder volgde zij onder meer een Business Program aan het International Institute for Management Development (IMD) in Lausanne, managementprogramma’s aan de London Business School en de Nyenrode Business Universiteit en het Advanced Management Program (AMP) van INSEAD, in Fontainebleau, Frankrijk. Ingrid Thijssen heeft de Nederlandse nationaliteit. Commissariaten/nevenfuncties: Lid van de Raad van Toezicht van Hogeschool Utrecht. Lid Advisory Board Klantbelang Centraal – Nederlandse Vereniging van Banken.

X
Coert Zachariasse_Innovatie Jury

Coert Zachariasse

Jurylid

Delta Development Group
Chief Executive Officer

Biografie

Coert Zachariasse is eigenaar van Delta Development Group, een van Nederlands ‘leading circular real estate’ ontwikkelaars en beleggers. Zijn rol van drijvende kracht achter het op de Cradle to Cradle® filosofie gebaseerde kantorengebied, Park 20|20 - het eerste in zijn soort in Nederland - gecombineerd met zijn progressieve en ambitieuze denkbeelden hebben hem gemaakt tot één van de leiders op het gebied van Cradle to Cradle® kantoorontwikkeling. Nederland heeft recent het beleidsvoornemen gelanceerd om van Nederland een hotspot in de circulaire economie te maken. Delta Development Group ontwikkelt in dit kader samen met partners De Valley, het nationaal icoon project voor de circulaire economie op Schiphol Trade Park. Ook in dit traject vervult Coert met verve de leidersrol en die van innovator. In 2013 werd hij voor zijn inzet beloond door het winnen van de tweede editie van de Duurzame 50 Vastgoed NL, als erkenning van zijn betrokkenheid en toewijding op het gebied van duurzaam ontwikkelen. Meer meer recentelijk werd vermeld in Fortune Magazine’s de Wereld top 25 Eco-innovators. Enkele jaren geleden is Coert gestart met "Zachariasse Consulting", een adviesbureau op het gebied van projectontwikkeling. Hij wordt veel gevraagd als "keynote speaker" op nationale en internationale congressen waar hij zijn visie geeft en zijn unieke ervaring en kennis deelt op het gebied van Cradle to Cradle® en duurzaam ontwikkelen. Het is uitdagend en boeiend om te trachten de groei van zijn vakgebied op een positieve en duurzame manier te bevorderen.

X
Leo Brand_Innovatie Jury

Leo Brand

Jurylid

Vopak
CIO

Biografie

Leo Brand is sinds oktober 2014 de CIO van Vopak. Hiervoor was hij 12 jaar werkzaam bij Swisscom Hospitality Services waarvan de laatste 7 jaar als CEO. Hij is zelf oprichter geweest van Megabeam, de eerste Europese Wifi Service Provider en Cell Strategy Consultants dat later is verkocht aan Adcore. Daarvoor heeft hij verschillende functies bekleed bij de KLM en AT Kearney Management Consultants. Hij heeft Bedrijfseconomie gestudeerd aan de Universiteit van Groningen. Naast zijn werk is hij ook de voorzitter van hockeyclub Klein Zwitserland.

X
Fred Bergmans_Innovatie Jury

Fred Bergmans

Jurylid

Carezzo
Founder & Entrepreneur

Biografie

Fred Bergmans is directeur en co-founder van Carezzo Nutrition bv, welke in 2011 is gestart met de ontwikkeling van eiwitverrijkt eten en drinken in de z. Carezzo Nutrition won de Accenture Innovation Award 2015 in het thema Fair Food. Hiervoor heeft Fred Bergmans 14 jaar in Freshbusiness BV gewerkt, als managementconsultant voor innovatie management. Hij werkt al sinds 1973 in de voedselindustrie.

X
Pieter Schoen_Innovatie Jury

Pieter Schoen

Jurylid

Nederlandse Energie Maatschappij
Board member en Co-founder

Biografie

Pieter Schoen begon al met ondernemen tijdens zijn studententijd, samen met studievriend Harald Swinkels. Enkele jaren later in 2005 richtten zij samen de Nederlandse Energie Maatschappij op. NLE staat bekend als een baanbrekend en innovatief bedrijf waarbij communicatie door middel van een heldere en eenzijdige boodschap belangrijk is.

X
Mechiel Wilbrink_Innovatie Jury

Mechiel Wilbrink

Jurylid

Accenture
Managing Director

Biografie

Na zijn studie Applied Physics in Eindhoven is Mechiel begonnen bij OC&C waar hij 13 jaar heeft gewerkt. In 2015 heeft hij de overstap naar Accenture gemaakt waar hij nu werkzaam is als Managing Director bij Accenture Strategy.

X
Tom Bussink_Innovatie Jury

Tom Bussink

Jurylid

Intergamma
Financieel Directeur

Biografie

Tom Bussink heeft vanaf 1989 in diverse financiële functies bij De Boer Winkelbedrijven, De Boer Unigro, Laurus en HEMA gewerkt en als directeur corporate control bij Koninklijke Vendex KBB. Vanaf 2005 is hij werkzaam geweest als financieel directeur bij de Nederlandse Spoorwegen, laatstelijk voor het onderdeel NS Stations, zijnde de retail en vastgoedactiviteiten in zowel binnenland als buitenland. Op dit moment is hij financieel directeur bij Intergamma, waarbij hij o.a. verantwoordelijk is voor financiën en automatisering. Intergamma is een franchise organisatie van de bouwmarkten GAMMA (Nederland en België) en KARWEI.

X
Francine van Dierendonck_Innovatie Jury

Francine van Dierendonck

Jurylid

Xenos
Chief Executive Officer

Biografie

Francine van Dierendonck is haar carrière begonnen bij de Boston Consulting Group, waar ze met name werkte in het e-commerce domein. Na drie jaar is zij overgestapt naar eBay waar ze enkele jaren heeft gewerkt, voordat ze bij Philips het digitale-transformatieproces begeleid heeft. Na twee en een half jaar bij Miss Etam gewerkt te hebben is ze sinds kort CEO van Xenos.

X
RemcoTeulings_Innovatie Jury

Remco Teulings

Jurylid

Tarkett Group
President Tarkett EMEA

Biografie

Remco Teulings – geboren in 1970 / Nederland – leidt alle activiteiten voor Tarkett Group in Europa, het Midden-Oosten en Afrika sinds december 2012 en hij maakt deel uit van het Group Executive Committee in zijn rol als voorzitter van Tarkett EMEA. Remco werkte zijn hele carrière in diverse internationale commerciële functies in verschillende bedrijfstakken en in verschillende landen. Voor Tarkett, werkte hij voor Knauf Insulation, waar hij begon als Group Marketing Director en later Managing Director Centraal-Europa werd, terwijl hij op hetzelfde moment drie Global / Europese business units leidde. Eerder in zijn carrière werkte hij in diverse marketing, verkoop en aankoop van posities in Royal Numico (Danone Group), Ansell Healthcare en Oilily. Hij behaalde een MBA in sociologie aan de Universiteit van Amsterdam, een Bachelor Degree in Economie en een Executive MBA aan het Asian Institute of Technology.

X
Arnaud Wiehe_Innovatie Jury

Arnaud Wiehe

Jurylid

TNT Express
Chief Infomation Security Officer

Biografie

Arnaud Wiehe, Chief Information Security Officer bij een toonaangevend logistiek bedrijf. Hij heeft een sterke achtergrond in IT governance en risicomanagement, met een interesse in informatiebeveiliging, e-criminaliteit, fraude en business continuity. Hij is verantwoordelijk voor het vaststellen van de strategische richting en de uitvoering van informatiebeveiliging controles binnen zijn bedrijf. Zijn voortdurende interactie met het senior management in de hele organisatie zorgt ervoor dat informatiebeveiliging wordt begrepen en daadwerkelijk wordt geïmplementeerd. Met het voortdurende veranderde regulerende landschap besteed hij aanzienlijke hoeveelheid tijd aan het omgaan met de privacy van gegevens en regelgeving.

X
Hans Reus_Innovatie Jury

Hans Reus

Jurylid

Russell Reynolds Associates
Managing Director

Biografie

Hans Reus is sinds 15 jaar werkzaam bij executive search bureau Russell Reynolds Associates. In zijn rol als Managing Director helpt hij cliënten in de sectoren zakelijke dienstverlening en technologie met het benoemen van ervaren executives en commissarissen. Eerder werkte hij bij McKinsey en KPN. Zijn analytisch vermogen, internationale search-ervaring en technologie kennis zijn zeer welkom in deze jury om innovaties en het daarvoor benodigde toptalent te beoordelen. Hans heeft Elektrotechniek gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft en vervolgens zijn MBA behaald op INSEAD.

X
Annemieke Kievit_Innovatie Jury

Annemieke Kievit

Jurylid

AkzoNobel
Director Global Public Affairs

Biografie

Annemieke Kievit is sinds 2016 Director Global Public Affairs bij AkzoNobel. Daarnaast is ze een bestuurslid bij JINC, een non-profit organisatie die streeft naar eerlijke kansen voor kinderen op de arbeidsmarkt. Ook is Annemieke Kievit lid van de Raad van Advies bij Impact Hub Amsterdam. Voor haar tijd bij AkzoNobel was Annemieke Kievit onder meer managing partner bij DLV PR, het bureau dat in 2002 opging in Edelman. Vanaf 2003 was zij General Manager bij Edelman Amsterdam, dat ze uit wist te bouwen tot het grootste internationale PR-bureau in Nederland. De laatste jaren zette Edelman Amsterdam onder haar leiding vooral in op creativiteit en strategie. In 1994 behaalde Annemieke Kievit haar Masters in Communications aan Universiteit van Amsterdam.

X
Liat Ben-Zur_Innovatie Jury

Liat Ben-Zur

Jurylid

Philips
Vice President Connected Digital Platforms en Propositions

Biografie

Liat Ben-Zur is senior vice president van Connected Digital Platforms en Propositions bij Philips, waar ze verantwoordelijk is voor het besturen van connected oplossingen binnen Philips, van consumentengoederen tot gezondheidszorg en medische hulpmiddelen. Haar doel is om zinvolle digitale innovatie te leveren via connected proposities en diensten in het hele Healthtech continuüm. Genoemd door Fierce Wireless als één van de slechts zeven 'Rising Stars van Wireless in 2014,” Liat is van mening dat het toekomstige succes van Internet of Things eigenlijk draait om de consument als sleutelfiguur, en niet de technologie. Voorafgaand aan haar huidige rol, was Liat voorzitter en medeoprichter van de AllSeen Alliance, een cross-industrie consortium ter bevordering van open-source taal voor Internet of Things. Tevens leidde ze het toonaangevende Qualcomm AllJoyn als senior director Product Management. Voor het besturen van AllSeen en AllJoyn bouwde en leidde Liat Ben-Zur het Qualcomm Developer Ecosystem team en hielp ze de kloof te dichten tussen de sterkste semiconductor speler in wireless met de groeiende invloed van mobiele applicatieontwikkelaars. Liat voegde zich bij Qualcomm in 1998, waar zij werkzaam was als ASIC-ontwerper. Sindsdien bouwde en leidde ze het Technical Account Management team van de chipset divisie en later het concurrentiestrategie team, het beheren van tear downs, het beoordelen van fusies en overnames en het bijdragen aan de lange-termijn planning en technologie roadmaps van de divisie. Voordat Liat bij Qualcomm kwam, werkte ze als hardware engineer bij Intel en voor een wireless startup in Israël. Liat heeft een bachelor's degree in de elektrotechniek van UC Davis en een master in business administration aan de UCLA Anderson School of Management.

X
Albert Bogaard_Innovatie Jury

Albert Bogaard

Jurylid

Ortec
Partner

Biografie

Albert Bogaard, oprichter van Parkmobile International, heeft meer dan 25 jaar ervaring in de telecommunicatie, ICT integrators, mobiele applicaties, mobiele betalingen, business analytics en big data-applicaties. Op dit moment is hij partner bij Ortec, een marktleider in Big Data en Advanced Analytics. Hij zit ook in het bestuur van de Big Data Alliance en is mede-oprichter van de Analytics Academy. Hij heeft verschillende senior executive posities bekleed in World Wide Capacity, bij toonaangevende internationale bedrijven, waaronder Lucent Technologies, Volmac Software Group, KPN Nederland en BCD Management NV (Executive Vice President Park 'N Fly USA, waar hij onder andere revenue management heeft geïmplementeerd met de hulp van Ortec). Albert heeft een Master in Business Administration aan de Erasmus Universiteit, Rotterdam en voltooide het Stanford Executive Program. Hij studeerde cum laude af aan de Koninklijke Militaire Academie en diende als kapitein in de Koninklijke Luchtmacht van Nederland.

X
Iwan van der Wolf_Innovatie Jury

Iwan van der Wolf

Jurylid

Portbase
Algemeen Directeur

Biografie

Iwan van der Wolf is momenteel Algemeen Directeur van Portbase, het dochterbedrijf van de havens Amsterdam en Rotterdam dat bedrijven en organisaties digitaal verbindt in de Nederlandse havens. Iwan van der Wolf studeerde International Economics en Economic Geography aan de Universiteit van Utrecht. Hij begon zijn carrière bij PwC als Senior Management Consultant op het gebied van Location advisory en Port- en Airport management. Daarna heeft hij zijn carrière voortgezet bij Portbase als Manager Strategy & Business Development en later als Managing Director. Portbase ontwikkelt en beheert het community platform voor de Nederlandse havens met als doel de concurrentiepositie van de Nederlandse havens te verstevigen en van de havens de slimste van Europa te maken.

X
Jacqueline Touw_Innovatie Jury

Jacqueline Touw

Jurylid

Essent
HR directeur

Biografie

Jacqueline Touw - HR-directeur Essent - heeft meer dan 20 jaar ervaring in verschillende HR managementfuncties en een passie voor organisatie ontwikkeling. De laatste 10 jaar heeft ze zich onder meer toegelegd op advies, vormgeving en begeleiding van transformationele veranderingen binnen het chemieconcern DSM, onder andere als Global Project Director van een grootschalig transformatieprogramma. Hiervoor heeft ze HR management functies vervuld in de uitgeverijbranche bij Audax en de bancaire sector bij Van Lanschot Bankiers. Vanaf 1 augustus 2016 is Jacqueline verantwoordelijk voor de HR discipline van Essent- onderdeel van de nieuwe internationale groep Innogy. Ze heeft verder aan meerdere HR jury’s deelgenomen zoals de Human Talent Trophy en is lid van meerdere internationale netwerken gericht op innovatie en transformatie. De Innovation Awards staan in het teken van talent ontdekken, ontwikkelen en benutten in de digitale wereld van vandaag en morgen en dat is zeker in deze tijd van transformatie van groot belang.

X
Gerard Steehouwer_Innovatie Jury

Gerard Steehouwer

Jurylid

Oxfam Novib
Head of Programs

Biografie

Gerard Steehouwer is Head of Programs bij Oxfam Novib, de Nederlandse Oxfam affiliatie. Hij heeft een achtergrond in milieustudies en werkte vele jaren als program officer bij Oxfam in diverse regio's (West-Afrika, Zuid-Azië, Hoorn van Afrika). Later werkte hij als Campaign Manager waarbij hij zich bezighield met handelskwesties (Make Trade Fair) en daarna als regionale Director voor West-Afrika waarbij hij zowel decentralisatieprocessen begeleidde en hielp bij de oprichting van het kantoren en het leiden van de Oxfam International veranderingsproces voor de regio. Onlangs begeleidde hij de reorganisatie van thematische eenheden van Oxfam Novib, om het bedrijf te laten uitgroeien tot een project- en kennis gedreven organisatie die zich richt op het creëren en beheren van grootschalige impact gedreven programma's waarin beïnvloeden en op-de-grond gemeenschapswerk worden gecombineerd. Op dit moment leidt Gerard de Voedsel, Land en Water cluster en alle Women's Empowerment en Jeugd gerelateerde programma’s.

X
Jan Nieuwenhuis_Innovatie Jury

Jan Nieuwenhuis

Jurylid

Ministerie van Economische Zaken
Directeur Groene Groei

Biografie

Jan Nieuwenhuis is werkzaam als directeur Groene groei bij het Ministerie van Economische Zaken. Eerder vervulde hij managementfuncties op de beleidsterreinen innovatie, mainports, intellectueel eigendom, buitenlandse investeringen en regionaal beleid. Daarnaast heeft hij een aantal bestuursfuncties in de zorg.

X
Marjet van Zuijlen_Innovatie Jury

Marjet van Zuijlen

Jurylid

Holland Casino
Commissaris

Biografie

Marjet van Zuijlen is een voormalige Nederlandse politicus en zat van 1994 tot 2000 namens de Partij van de Arbeid in de Tweede Kamer. Ze studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit van Utrecht en Politicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tijdens haar politieke carrière was zij woordvoerder Economische Zaken en Media-en Telecommunicatie. Tevens was zij fractiesecretaris. Na haar politieke carrière ging ze bij Deloitte werken. Als partner was ze onder andere verantwoordelijk voor Marketing, Communications & Business Development. Ze maakte deel uit van het Executive Committee. Momenteel is ze Management Consultant, lid van de RvC van Holland Casino en voorzitter van Den Haag Marketing en het Nationale Toneel. Zij schreef diverse boeken waaronder Doodgewoon Digitaal, over nieuwe media en politiek.

X
Maartje Bouvy_Innovatie Jury

Maartje Bouvy

Jurylid

Rituals
CFO

Biografie

Maartje is sinds 2014 CFO bij Rituals. In haar functie is zij naast Finance ook verantwoordelijk voor HR, ICT en Legal/Tax van dit groeiende cosmetica bedrijf. Deze snelle groei zorgt, volgens Maartje, voor unieke uitdagingen en innovatie speelt hierbij een belangrijke rol. Voor haar overstap, werkte Maartje als financieel directeur bij Netco (KPN). Maartje studeerde onder andere bedrijfskunde, economie en rechten aan respectievelijk Nyenrode Business University en de Vrije Universiteit.

X
maarten-camps_Innovatie Jury

Maarten Camps

Jurylid

Ministerie van Economische Zaken
Secretaris-generaal

Biografie

Maarten Camps (52 jaar) is sinds augustus 2013 secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken. Hij bekleedde eerder diverse managementfuncties bij het ministerie van Financiën en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waar hij van 2008 tot 2013 directeur-generaal Werk was. Van 2005 tot 2007 was hij voorzitter van het Werkgelegenheidscomité van de Europese Unie (EMCO). Sinds januari 2016 is hij voorzitter van de Europese hoogambtelijke werkgroep voor concurrentievermogen en groei. Maarten Camps heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en de University of Exeter.

X
Anke Schlichting_Innovatie Jury

Anke Schlichting

Jurylid

APG
Directeur ICT

Biografie

Anke Schlichting (1969) trad APG in 2013 als directeur ICT rapporteert aan de Raad van Bestuur. Anke combineert haar ervaring in de IT, grote en complexe transformaties en financiële dienstverlening in deze positie. Anke begon haar carrière bij Andersen Consulting in de sector financiële dienstverlening. In 2006 werd ze partner bij Accenture en executive partner in 2011. Als partner was Anke verantwoordelijk voor de verkoop en delivery of business, IT en outsourcing programma's voor Financiële Diensten en Telco klanten. In 2012 trad Anke toe bij Delta Lloyd als informatiemanager pensioenen en verzekeringen. In 2013 voegde Anke zich bij APG waar ze als directeur ICT verantwoordelijk voor IT, het onderhoud van alle onderdelen van APG, pensioenen, vermogensbeheer en verzekeringen. Wanneer ze niet aan het werk is, geniet Anke van haar familie, schaatsen, piano en hockey als ze niet werken.

X
Annette Ottolini_Innovatie Jury

Annette Ottolini

Jurylid

Evides Waterbedrijf
Algemeen Directeur

Biografie

Annette Ottolini is sinds 1 november 2014 Algemeen Directeur bij Evides Waterbedrijf. Ze studeerde aan de Wageningen Universiteit en bekleedde directiefuncties bij onder andere KPN Telecom, Solvus en Maetis Arbo. Van 2006 tot oktober 2014 was ze directielid bij Waternet (Amsterdam). Daarnaast bekleedt Annette de volgende nevenfuncties: • Lid Raad van Commissarissen Delfluent B.V. • Bestuurslid Stichting Water for Life • Lid Raad van Commissarissen Spaarnelanden • Lid Raad van Commissarissen woningcorporatie Ons Doel

X
Joep Beukers_Innovatie Jury

Joep Beukers

Jurylid

APG
Innovation Director

Biografie

Joep Beukers studeerde Chemische Technologie aan de TU Delft. Na bij Philips en ING verschillende posities in Procurement en Business improvement te hebben bekleed begon hij in 2013 bij APG. Hij heeft daar de afdeling Continuous Improvement neergezet om de grootschalige transformatie van APG te ondersteunen. Joep leidt sinds 2015 de afdeling Innovatie binnen APG De afdeling is verantwoordelijk voor het initiëren en faciliteren van het totale Innovatie proces, van Idee fase tot en met het neerzetten van de “Pilot fabriek”. De afdeling bouwt en onderhoudt het ecosysteem om het innovatieproces te versnellen en ondersteunen.

X
Martin Heijman_Innovatie Jury

Martin Heijman

Jurylid

Spencer Stuart
Senior Partner

Biografie

Martin Heijman is Senior Partner bij Spencer Stuart Management Consultants en werkt vanuit het Amsterdamse kantoor. De afgelopen 23 jaar heeft Martin searches uitgevoerd voor posities in de technologie sector. Als civiel technisch ingenieur studeerde Martin vervolgens aan de Nyenrode Universiteit waarna hij zijn loopbaan startte bij Nashua, HCS en GTI alvorens hij bij Spencer Stuart in dienst trad om daar de technologie praktijk vorm te geven.

X
Bart van Arem_Innovatie Jury

Bart van Arem

Jurylid

TU Delft
Hoogleraar Transport & Planning

Biografie

Bart van Arem heeft een Master (1986) en PhD (1990) in Applied Mathematics van de Universiteit van Twente. In 1991 was hij onderzoeker naar verkeersmodellen voor rotondes bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Daarna werkte hij tot 2009 als onderzoeker en programma manager bij TNO aan Intelligente Transport Systemen, waar hij aan verschillende nationale en internationale projecten meewerkte. Zijn focus lag bij Advanced Driver Assistance Systems. Van 2003 tot 2012 was Bart parttime professor Application of Integrated Driver Assistance (AIDA) aan de Universiteit van Twente en leidde hij het AIDA kenniscentrum. Sinds 2009 is hij fulltime professor Transport & Planning aan de TU Delft, waarbij hij zich richt op de impact van Intelligente Transport Systemen op mobiliteit.

X
Hans Meyer_Innovatie Jury

Hans Meyer

Jurylid

Zoku
Co-Founder & Managing Director

Biografie

Als een sterke aanhanger van waardecreatie en innovatie voor de internationale hotel industrie, richtte Hans Meyer HotelsAhead op in 2003, een adviesbureau dat nieuwe hotel concepten en bedrijfsmodellen ontwikkelt. Hij was de initiele creëerder en Founding Partner van het prijswinnende citizenM hotelconcept. Nu is Hans Meyer Co-Founder en Managing Director van Zoku, een nieuwe categorie in de hotel industrie: een hybride tussen een thuis en een kantoor, ook geschikt voor langer verblijf, met de services van een hotel en de gezelligheid van een bruisende buurt. De eerste Zoku is dit jaar in Amsterdam geopend. Voor Zoku en HotelsAhead heeft Hans bij meerdere grote internationale hotel ketens gewerkt, zoals NH Hotels en Golden Tulip Hotels, Inns en Resorts, waar hij leidinggevende functies in Operations en Development bekleedde.

X
Debby Woesthuis_Innovatie Jury

Debby Woesthuis

Jurylid

GVB Amsterdam
Divisiedirecteur Bus

Biografie

Sinds 2013 is Debbie Divisiedirecteur Bus van GVB Amsterdam, waarbij ze eindverantwoordelijk is voor de gehele dagelijkse operatie van GVB voor het openbaar Busvervoer in Amsterdam. Na haar studie Bedrijfskunde in Groningen begon ze in 1996 als Office Manager bij Manpower. In 2000 maakte ze de overstap naar Postkantoren BV waar ze een jaar Account Manager Postbank was en daarna tot 2008 de functie Category Manager TNT Post bekleedde. Voor haar komst bij GVB werkte ze als Strategic Accountmanager bij Ormit BV, waar ze onder andere verantwoordelijk was voor het onderhouden en uitbreiden van de relatie van klanten binnen haar netwerk, inclusief prospectbenadering.

X
David Pappie_Innovatie Jury

David Pappie

Juryvoorzitter

Ministerie van Economische Zaken
Directeur

Biografie

David Pappie is sinds november 2015 de nieuwe Directeur TopSectoren en Industriebeleid bij het Ministerie van Economische Zaken. Voor zijn huidige baan vervulde hij diverse commerciële en HR functies bij Shell Chemicals and Shell International. Hij studeerde farmacochemie aan de Vrije Universiteit en behaalde een MBA aan de Erasmus Universiteit.’ David is o.a. Lid van het Topteam Chemie en de Stuurgroep Smart Industry.

X
Marco van Kalleveen_Innovatie Jury

Marco van Kalleveen

Jurylid

TNT Express
Member Managing Board

Biografie

Marco van Kalleveen was tot voorkort Managing Director Domestics Division, Chief Transformation Officer en lid van de Raad van Bestuur van TNT Express. In zijn functie als bestuurslid van TNT Express was hij verantwoordelijk voor de transformatie en turnaround van de bedrijven van TNT in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Australië en Brazilië. Na zijn studie Business Economics aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam begon Marco in 1996 aan zijn Master of Business Administration aan de Harvard Business School. Na het behalen van zijn MBA begon hij bij McKinsey & Company, waar hij in 2004 partner werd. In 2009 maakte hij de overstap naar Bain Capital in Londen, waar hij de functie Senior Vice-President bekleedde. In 2014 trad hij toe tot de Raad van Bestuur van TNT Express. Marco van Kalleveen richt zich met name op het realiseren van transformaties van organisaties.

X
Jan Duthoo_Innovatie Jury

Jan Duthoo

Jurylid

SAP
Vice President, Head of Cloud & LoB, the Netherlands

Biografie

Na het afronden van zijn studie Informatica aan de universiteit van Leuven heeft Jan Duthoo onder andere gewerkt bij IBM, BMC en SuccessFactors. Op dit moment is hij onderdeel van het management team van SAP Nederland en verantwoordelijk voor de cloud solutions.

X
Kees Stroomer_Innovatie Jury

Kees Stroomer

Jurylid

ISS Facility Services Nederland
Managing Director

Biografie

Kees Stroomer is sinds februari 2015 Managing Director bij ISS Facility Services Nederland. Hiervoor was hij werkzaam bij Tempo Team en Randstad Groep. In 1992 begon hij als Branch Manager bij Tempo Team Nederland. Na acht jaar begon hij als Managing Director bij Randstad Groep in Denemarken en Zweden. Na 3 jaar stapte hij van Denemarken en Zweden over naar Polen, waar hij verantwoordelijk was voor Polen, Tsjechië en Slovenië. Na zijn buitenlandervaring ging Stroomer weer naar Tempo Team in Amsterdam. Vorig jaar maakte hij de overstap naar ISS Facility Services Nederland.

X
Hans Hubers_Innovatie Jury

Hans Hubers

Jurylid

ANWB
Directeur Strategie en Innovatie

Biografie

In 1997 begon Hans bij ANWB als Manager Strategie en Projecten, waarna hij in 2002 Manager HRM/Hulpverlening werd. Vanaf 2007 is Hans Directeur Strategie en Innovatie. Naast zijn werk bij de ANWB zit Hans in meerdere adviesraden, waaronder bij New Venture dat innovatief ondernemerschap in Nederland stimuleert. Daarnaast is hij lid van meerdere toezichtraden, zoals de Stichting MRT Rechtsbijstand dat rechtsbijstand verleent aan verzekerden van de verzekeringsmaatschappijen R&R en UVM. Sinds 2011 verzorgt Hans gastcolleges bij onder andere Universiteit Tilburg over strategische samenwerkingen, bij de Haagse Hogeschool over organistieverandering en bij Nyenrode over ‘netwerkend aan de strategie werken’.

X
Jonas van Stekelenburg_Innovatie Jury

Jonas van Stekelenburg

Jurylid

Schiphol
Head of Cargo

Biografie

Na het afronden van zijn studie Rechten bij de Universiteit van Amsterdam in 1996, is Jonas gaan werken als advocaat bij Houthoff Buruma. In 2002, na drie jaar gewerkt te hebben als zelfstandig juridisch adviseur, werd Jonas juridisch adviseur bij Schiphol Group. Diverse functies bij Schiphol Group volgde, waaronder de functie Manager Sustainability & Innovation van 2013 tot 2015. Sinds juli 2015 is Jonas Head of Cargo bij Schiphol, waarbij het faciliteren van goede aansluitingen, het bouwen van een sterke handelsplaats voor Nederland en het verhogen van effectiviteit zijn doelen zijn. Tevens is hij sinds 2015 bestuurslid bij ACN Air Cargo Nederland en neemt hij zitting in de Raad van Commissarissen van Cargonaut Nederland B.V.

X
Ada van der Veer_Innovatie Jury

Ada van der Veer-Vergeer

Jurylid

Alliander, Leaseplan en Publieke Omroep
Commissaris

Biografie

Ada van der Veer-Vergeer werd in 1989 benoemd tot de eerste vrouwelijke bankdirecteur in de historie van Nederland. Momenteel is ze Voorzitter van de Monitoring Commissie Accountancy en Commissaris bij Alliander N.V., LeasePlan Corporation N.V. en tot 2016 bij de Nederlandse Publieke Omroep. Ze is bestuurslid bij de Stichting Preferente Aandelen Nedap, Adviseur van Nationaal Register Commissarissen & Toezichthouders en Gastdocent aan de commissarissenopleidingen van Nyenrode Business Universiteit en ESAA/ Erasmus Universiteit. Ook is ze de eigenaar van Stranergy.

X
Andre Rouvoet_Innovatie Jury

André Rouvoet

Jurylid

Zorgverzekeraars Nederland
Voorzitter

Biografie

André Rouvoet is sinds 2012 voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) waar hij zich sterk maakt voor kostenbesparing en kwaliteitsverbetering van de zorg. Daarnaast vervult hij meerdere nevenfuncties in besturen en adviesraden van Health & Wellbeing gerelateerd organisaties, waaronder het World Healthcare Forum. Voordat hij voorzitter werd van ZN, is hij lange tijd actief geweest in de politiek als lid van de Tweede Kamer. Meerdere malen is hij verkozen tot lijsttrekker bij de Kamerverkiezingen. In het kabinet Balkenende VI werd hij benoemd tot vicepremier.

X
Liselotte de Maar_Innovatie Jury

Liselotte de Maar

Jurylid

Accenture
Managing Director Strategy Travel Industry

Biografie

Liselotte de Maar is Managing Director in Accenture Strategy voor de Travel & Transportation Industry. Ze begon eind 2000 na haar studie Bedrijfskunde in de richting Innovatie. Binnen Accenture heeft Liselotte in verschillende industrieën gewerkt, ondermeer Telecom, en FMCG waar R&D en Innovatie altijd een belangrijke rol hebben gespeeld in haar projecten. Vervolgens richtte ze zich in 2013 volledig op klanten in de Travel & Transport Industry. Sinds 2016 leidt ze wereldwijd Strategie voor Aviation en Travel in EALA, ze is onderdeel van het Global Leadership Team voor Travel. Haar persoonlijke interesse en passie voor de industrie komen het beste samen in de projecten die gericht zijn op Digital, Innovatie en Transformatie.

X
Jeroen van den Hoven_Innovatie Jury

Jeroen van den Hoven

Jurylid

TU Delft
Hoogleraar Ethics and Technology

Biografie

Jeroen van den Hoven is hoogleraar Ethics en Technology aan de TU Delft en editor in chief of Ethics en Information Technology. Hij was de oprichtende wetenschappelijk directeur van 3TU.Centre for Ethics and Technology (2007-2013). In 2009 won hij de World Technology Award voor Ethics, evenals de IFIP prijs voor ICT en Samenleving voor zijn werk in Ethiek en ICT. Jeroen van den Hoven is programma voorzitter van de Nederlandse Raad voor Onderzoek voor Verantwoorde Innovatie en lid van de TU Delft Blockchain Lab.

X
Maurits Alberda_Innovatie Jury

Maurits Alberda

Jurylid

Energy Academy Europe
Manager Entrepreneurship & Innovation

Biografie

Maurits Alberda is Manager Entrepreneurship & Innovation bij Energy Academy Europe, center of excellence voor energietransitie. Maurits is verantwoordelijk voor kennisvalorisatie en de ontwikkeling van ondernemerschap. Zijn inzet richt zich met name op startups en MKB. Juist zij zijn onmisbaar voor de radicale innovaties die nodig zijn in de energietransitie.

X
edwin-peters_Innovatie Jury

Edwin Peters

Jurylid

SAS Benelux
Director Solution Engineering

Biografie

Edwin leidt solution engineering domain bij SAS in de Benelux. In zijn functie is hij verantwoordelijk voor het maximaliseren van de waarde afgeleid van SAS-oplossingen door klanten en het besturen van technologische innovaties in het Information Management en Analytics domein. Edwin behaalde zijn Master of Science in Business Management en heeft meer dan 15 jaar ervaring bij SAS, variërend van marketing, sales support, alliantie management en business development. Hij heeft ruime ervaring in het leveren van Information Management, Business Intelligence en Analytics projecten aan SAS klanten in alle sectoren. Hij speelde een cruciale rol bij verschillende klanten uit sectoren zoals olie en gas, detailhandel, industrie in projecten zoals preventief onderhoud op basis van real-time sensor data, vraagvoorspelling en feedback van klanten via text analytics om de customer journey te optimaliseren. Voorafgaand aan deze functie heeft Edwin meerdere rollen bekleed binnen SAS, waaronder Hoofd Content & Communication SAS voor Zuid-West-Europa en Marketing Director van SAS in Nederland.

X
sjoerd-kamerbeek_Innovatie Jury

Sjoerd Kamerbeek

Jurylid

van Doorne
Advocaat

Biografie

Sjoerd is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, waarbinnen hij zich in het bijzonder bezig houdt met advisering over stakeholder management en het begeleiden van ondernemingen in geschillen en procedures op het gebied van commercial en corporate litigation. Daarnaast adviseert hij over strategische fusie- en overnametransacties in het kader van overname- en aandeelhoudersgeschillen.

X
niek-de-jong_Innovatie Jury

Niek de Jong

Jurylid

Sustainder
CEO

Biografie

Niek de Jong is CEO van Sustainder, een bedrijf dat intelligente verlichtingsoplossingen creëert voor slimme steden. Sustainder zal in september 2016 officieel worden gelanceerd. Voor zijn tijd bij Sustainder heeft Niek de Jong vier jaar gewerkt als Managing Director Communicatie, Media en Technologie bij Accenture Nederland. Nieks expertisedomein betreft vooral Telecom, Media en IT. Zo hield hij zich gedurende zijn carrière onder andere bezig met het opzetten van buitenlandse dochterondernemingen bij KPN en het ontwikkelen en implementeren van digitale strategieën bij Accenture. In 1993 behaalde Niek zijn Master in Business Administration aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Vijf jaar later volgde hij een Master module in Marketing Strategie aan de IMD Business School. Naast deze vakinhoudelijke deskundigheid, is Niek ook een groot sportfan. Dit komt onder andere tot uiting door zijn voorzitterschap bij Voetbal- en Atletiek vereniging Voorschoten '97, en voorzitterschap bij de stichting SBSSA.

X
jasper-hormann_Innovatie Jury

Jasper Hormann

Jurylid

Sungevity
Director Business Development

Biografie

X
erik-gerritsen_Innovatie Jury

Erik Gerritsen

Jurylid

Ministerie van VWS
Secretaris-Generaal

Biografie

X
sjoerd-van-gendt_Innovatie Jury

Sjoerd van Gendt

Jurylid

Accenture Strategy
Managing Director

Biografie

X
ernst-jan-stigter_Innovatie Jury

Ernst Jan Stigter

Jurylid

Microsoft Nederland
Algemeen Directeur

Biografie

X
jeroen-tas_Innovatie Jury

Jeroen Tas

Juryvoorzitter

Philips
CEO Connected Care & Health Informatics

Biografie

X
michiel-klompenhouwer_Innovatie Jury

Michiel Klompenhouwer

Jurylid

Rabobank
Manager F&A Business

Biografie

Michiel Klompenhouwer (1976) is afgestudeerd in Milieu-Economie aan de Universiteit van Wageningen. Vanaf 2002 is hij in verschillende functies bij Rabobank actief binnen de Food & Agri Business. De eerste jaren als relatiemanager en sinds 2014 stuurt hij het team aan dat zich richt op de Nederlandse corporate markt in F&A sector. Naast functies bij de Rabobank is Klompenhouwer onder andere al meerdere jaren jurylid bij de Herman Wijffels Innovatieprijs.

X
alexandra-van-der-tuin_Innovatie Jury

Alexandra van der Tuin

Jurylid

Accenture
Managing director

Biografie

X
anne-corine-vlaardingerbroek_Innovatie Jury

Anne-Corine Vlaardingerbroek

Jurylid

Jumbo Supermarkten
Formule Beleidsmanager MVO

Biografie

Anne-Corine is sinds het begin van dit jaar Formule Beleidsmanager MVO bij Jumbo Supermarkten. Voordat zij deze functie kreeg was ze al zo'n 3 jaar actief binnen Jumbo als Manager MVO. Anne-Corine is afgestudeerd aan de hogeschool Van Hall Larenstein op het gebied van Veehouderij, met een specialisatie in pluimvee en varkens. Na haar studie heeft ze drie jaar gewerkt als Office en Sales manager bij ISACert Nederland, een audit en certificatie-instelling voor Food Standards. Verder is ze werkzaam geweest bij het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel op het gebied van Food Safety, Certification en Bedrijfsvoering. Hier vertegenwoordigde ze de foodretail op nationaal en Europees niveau bij overheden, ketenpartijen en maatschappelijke organisaties. Ook had zij namens de Food retail een zetel in verschillende adviesorganen op het gebied van voedselveiligheid enIntegrated Supply Chain Management.

X
dirk-lippits_Innovatie Jury

Dirk Lippits

Jurylid

DSM Human Nutrition and Health
Global Sales Marketing Director

Biografie