BackFasttrack eTrack & eTag

Stem op deze innovatie

Fasttrack Company (in samenwerking met KPN)

http://www.fasttrackcompany.com

eTag & eTrack maken bagage ‘connected’: via een smartphone app kunnen passagiers hun bagage digitaal inchecken en volgen gedurende de reis. eTag is een elektronisch bagage label waarmee je je koffer digitaal kunt inchecken. eTrack is een device dat je in je koffer stopt zodat je altijd weet waar je bagage is. Door een ingenieuze en gepatenteerde Auto Flight Mode (i.s.m. KLM ontwikkeld) voldoen eTag & eTrack aan de strengste eisen.

Dankzij eTag en eTrack kunnen passagiers de bagage barcode thuis al naar hun eTag sturen, ze hoeven dus niet meer in te checken op het vliegveld (kostenbesparing airlines en tijdsbeparing/minder stress voor passagiers).
Weten passagiers en hun airline altijd waar de bagage zich bevindt. Blijkt er iets mis te zijn gegaan, dan ontvangt de passagier hier via de app direct een melding van, inclusief re-routing informatie van de airline en wordt reizen met bagage veiliger. Voorbeelden zijn het Anti Theft-alarm (als de koffer te ver bij je vandaan raakt) en het Bag Opened-alarm (melding dat de koffer onderweg is geopend).

– De ingebouwde batterij van de eTag gaat een aantal jaar mee, de eTrack heeft een oplaadbare batterij welke ongeveer 10 vluchten meegaat, daarna kan je hem opladen via een USB connectie.
– eTrack heeft een Auto Flight Mode om te voldoen aan airline regulaties
– Prijs is nog niet bekend, eTag & eTrack zijn nog niet beschikbaar voor consumenten. Ze denken er nog over na om ook een connectie te maken naar andere airlines.