And the Innovator of the Year 2016 is…

Onder leiding van de vakjury en winnaar van 2015, Jeroen Tas, is Cyprian Smits tijdens de Accenture Innovation Summit verkozen tot dé Innovator of the Year 2016! Cyprian Smits is werkzaam bij de Belastingdienst als ‎Chief Analytics Officer en heeft in zijn rol daadwerkelijk impact weten te creëren door te innoveren.

And the Innovator of the Year 2016 is…

De jonge generatie aanspreken

De winnaar van de Innovator of the Year 2016 kenmerkt zich door in een complexe omgeving die niet makkelijk te veranderen is, te innoveren en impact te maken. Hier is een sterke visie en een hoge graad van kennis voor nodig. Daarnaast bezit de winnaar van de Innovator of the Year 2016 de drang om ook de jonge generatie aan te spreken. “Het team wordt gemotiveerd door het idee en de mogelijkheden zelf. Bijsturen, creativiteit en plezier is dan het enige wat nog nodig is”, aldus Smits.

Analytics als basis

De jury was onder de indruk van de kracht om buiten de IT-legacy om data te ontkoppelen en daarmee de basis te vormen om data te kunnen analyseren. Het daadwerkelijk toepassen van analytics, maakt dat de innovatie een positieve impact heeft op de organisatie zelf, de maatschappij, burgers en bedrijven. Op basis van de vastgestelde criteria is de jury uiteindelijk unaniem tot het oordeel gekomen dat de Innovator of the Year  2016 Cyprian Smits is.

Collega-innovators

Om tot een winnaar te komen, hebben vier kandidaten door middel van persoonlijke motivatie en toelichting de vakkundige jury voor zich moeten winnen. Tijdens een jurybijeenkomst hebben de kandidaten de mogelijkheid gehad om de jury te leren kennen en ze te overtuigen van hun prestaties op het gebied van innovatie. De jury ging vervolgens in beraad om de kandidaten nauwkeurig te beoordelen, om zo goed mogelijk tot een winnaar te komen. Onze vakjury had de keuze uit de onderstaande vier kandidaten:

Bert Reitsma | Programma manager digitalisering bij CJIB
Cyprian Smits | Chief Analytics Officer bij de Belastingdienst
Martin Voorma | Innovatiemanager bij Arcadis
Pallas Agterberg | Directeur Strategie bij Alliander

Eerdere Innovators

In 2015 werd de prijs voor meest innovatief persoon in Nederland uitgereikt aan Jeroen Tas. De topman van Philips werd geprezen om zijn buitengewone bijdrage aan innoverend Nederland en mag zich daardoor Innovator of the Year 2015 noemen.

Het jaar ervoor, in 2014, viel Gerald Schotman in de prijzen. De technologische vernieuwingen binnen Shell die hij heeft doorgevoerd hebben hier een grote bijdrage aan geleverd. Dankzij zijn actieve innoverende rol bij Shell mag hij zich Innovator of the Year 2014 noemen.

In 2013 mocht Rob van Leen de prijs in ontvangst nemen. Rob van Leen had deze onderscheiding te danken aan zijn buitengewone prestatie als Chief Innovation Officer bij DSM. Als leider van het DSM Innovation Center heeft hij de snelheid van innovatie binnen het bedrijf meer dan verdubbeld.